Ilustreaza conceptul operational postmodernism, prin referire la un text liric studiat

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.85

nivel: Facultate

Grupul care a dat glas acestui gen de poetica a fost numita Generatia `80 sau 80-cistii. Printre cei mai de seama scriitori 80-cisti se numera: Mircea Cartarescu, Florin Iaru, Simona Popescu, Emilia Bromaru, Ana Blandiana, Mircea Dinescu. Postmodernistii au fost atrasi de realitatea imediata, de banal, de cotidian, de aceea avem de a face la poeti postmoderni cu "poezia cotidianului".Poemul "Ciocn[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ilustreaza conceptul operational postmodernism, prin referire la un text liric studiat

Grupul care a dat glas acestui gen de poetica a fost numita Generatia `80 sau 80-cistii. Printre cei mai de seama scriitori 80-cisti se numera: Mircea Cartarescu, Florin Iaru, Simona Popescu, Emilia Bromaru, Ana Blandiana, Mircea Dinescu. Postmodernistii au fost atrasi de realitatea imediata, de banal, de cotidian, de aceea avem de a face la poeti postmoderni cu "poezia cotidianului".Poemul "Ciocnirea" scrisa la sfarsitul anilor Z80 este reprezentativ pentru tipul de poetica sustinut de Cartarescu, anume "poezia cotidianului".

"Poezia cotidianului" este una care se centreaza pe experienta eului liric intr-o realitate inconjuratoare imediata care e rediografica in cele mai micisi banale detalii."Ciocnirea" este o poezie de dragoste care surprinde parcursul refacerii unitatii originare, decorul in care a avut loc povestea de dragoste este Bucurestiul anilor Z80 inainte de revolutie. Marcarea temporala se face in termeni specifici acestei perioade - a militiei, consiliu popular.

Spatiul sufera un proces de descompunere care semnifica distrugerea artificiului si retntoarcerea la natural.Canalul cel mai modern de comunicare este invadat de furnici,viermi, paianjeni si astfel contactul indirect dentre indragostiti devine imposibil. Singura cale de comunicare este comunicarea directa, intalnirea, insa ea nu se poate implini decat prin contractarea spatiunlui care ii inconjoara,

astfel se declanseaza joaca inocenta a eului liric care tragand de firul telefonului reuseste sa inghita ca intr-o avalansa cladiri, oameni, si strazi facand posibila apropierea de fiinta iubita. Intalnirea celor doi se produce neasteptat, cladirile in care ei locuiesc se ciocnesc si se intrepatrund,tinerii se aproprie tot mai mult pana la contopirea violenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.