Iliada - Homer - Marul de aur

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.91

nivel: Liceu

Lupta porneste din nou. Ulise si Diomede sunt scosi din batalie.
Troienii se apropie de corabii. Hector darama cu o piatra de moara poarta zidului ce le imprejmuieste. Neptun sare in ajutorul aheilor a caror singura scapare erau corabiile, pe care ii imbarbateaza. Junona il adoarme pe Jupiter si il ajuta pe Neptun sa treaca in fruntea aheilor. Hector este ranit in lupta . Jupiter se trezest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Iliada - Homer - Marul de aur

Lupta porneste din nou. Ulise si Diomede sunt scosi din batalie.
Troienii se apropie de corabii. Hector darama cu o piatra de moara poarta zidului ce le imprejmuieste. Neptun sare in ajutorul aheilor a caror singura scapare erau corabiile, pe care ii imbarbateaza. Junona il adoarme pe Jupiter si il ajuta pe Neptun sa treaca in fruntea aheilor. Hector este ranit in lupta . Jupiter se trezeste si readuce lucrurile in favoarea troienilor, vindecandu-l pe Hector.

Achile revine in lupta impreuna cu prietenul sau Patrocle, care este ucis, iar cu ajutorul Minervei si al Junonei ii recupereaza corpul.
Troienii se impart in doua tabere, una in cetate iar cealalta la portile acesteia, in care era si Hector.

Impacarea lui Achile
Vulcan ii faureste arme lui Achile, iar pe scut ii reprezinta imagini din aur.Achile porneste la lupta hotarat sa-si razbune prietenul.
Batalia devine un macel din clipa in care se amesteca zeii.
Achile urmareste doar sa-l razbune pe Patrocle, adica sa-l ucida pe Hector, care era protejat de Apolon. Si Hector, la randul lui, dorea sa-si razbune fratele, Polidor.

Apolon il indeparteaza pe Hector de pe campul de lupta, din fata lui Achile, invaluindu-l intr-un nor de aur. Achile il urmareste pe troian, in lupta sa il ucide pe Licaon, fiu al lui Priam. Achile se indreapta fioros catre Troia. Apolon il salveaza pe viteazul Agenor de la moarte. Cu ajutorul lui Apolon troienii se refugiaza in cetate. Hector ramane in fata portilor pentru a da piept lui Achile de unul singur.

Moartea lui Hector
Achile il urmareste pe Hector in jurul cetatii. Troianul este inselat de zeita Minerva si , mai apoi, rapus de Achile, care nu ii respecta rugamintea de a-i inapoia trupul famaliei lui Priam. Achile leaga corpul lui Hector de caleasca sa si il tareste in jurul cetatii. Familia indurerata a troianului cere indurare de la Achile, sa le dea trupul eroului lor. Amdromaca isi plange mahnita sotul.

Achile il inmormanteaza pe Patrocle. Apoi tareste corpul lui Hector legat de caleasca de doisprezece ori in jurul mormantului.Cu ajutorul lui Mercur, batranul Priam, ajunge la Achile si reuseste sa recupereze trupul lui Hector, pe care insusi Achile il curata de sange si colbul patruns in piele. Achile ii fagaduieste lui Priam liniste in zilele de inmormantare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.