Igiena si protectia mediului - prezentare power-point

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.14

nivel: Liceu

Problemele de protecție a mediului sunt deosebit de complexe și vizează toate sectoarele de activitate: economice, sociale și politice. Rezolvarea acestor probleme reclamă participarea tuturor celor implicați în poluarea factorilor de mediu: agenți economici, departamente, ministere, dar și a acelora care sunt interesați în ocrotirea mediului: în primul rând populația și reprezentanții ei aleși în[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Igiena si protectia mediului - prezentare power-point

Problemele de protecție a mediului sunt deosebit de complexe și vizează toate sectoarele de activitate: economice, sociale și politice. Rezolvarea acestor probleme reclamă participarea tuturor celor implicați în poluarea factorilor de mediu: agenți economici, departamente, ministere, dar și a acelora care sunt interesați în ocrotirea mediului: în primul rând populația și reprezentanții ei aleși în diverse organisme, organizații neguvernamentale, întreaga structură statală.

Fără ocrotirea mediului, nu se poate asigura dezvoltarea durabilă. Dezvoltarea durabilă include protecția mediului, iar protecția mediului condiționează dezvoltarea durabilă. Cerințele și exigențele existente la nivelul Uniunii Europene impun o nouă abordare a problemelor globale de mediu, din punct de vedere al efectelor și presiunii asupra mediului.Situată în zona Europei de interferență a ecosistemelor complexe carpato-danubian și danubiano-pontic, România are o zestre naturală și peisagistică de o frumusețe, varietate și echilibru de invidiat.

Sunt o multitudine de colțuri ale naturii în această țară, ocrotite de oameni, care le-au înfrumusețat cu locuințe, biserici, ansambluri arhitectonice, lacuri de acumulare și alte construcții ce oglindesc geniul lor creator.Problemele de protecție a mediului sunt deosebit de complexe și vizează toate sectoarele de activitate: economice, sociale și politice. Rezolvarea acestor probleme reclamă participarea tuturor celor implicați în poluarea factorilor de mediu: agenți economici, departamente, ministere, dar și a acelora care sunt interesați în ocrotirea mediului: în primul rând populația și reprezentanții ei aleși în diverse organisme, organizații neguvernamentale, întreaga structură statală.

Poluarea mediului – principalii factori
Sursele principale emitente de poluanți sunt: -sursele fixe industriale, concentrate, de obicei,pe mari platforme industriale, dar și intercalate cu zone de locuit intens populate (dezvoltate,preponderent pe verticală); -circulația auto, în special de-a lungul marilor artere incluzând și traficul greu;-șantiere de construcție și betoniere; -centralele electrotermice; -surse difuze de combustie;Principalele obiective ale politicii de mediu din România sunt create pentru a garanta un mediu curat, și urmăresc să asigure o viață sănătoasă populației, să ducă la eliminarea sărăciei și a degradării mediului, să regenereze economia pe baza principiilor de dezvoltare durabilă și să armonizeze legislația națională privind protecția mediului cu cea a Uniunii Europene.

Poluarea aerului se datorează în proporție de 50% dioxidului de carbon. Se știe că, în linii mari, fiecare kilogram de petrol sau de cărbune produce prin ardere trei kilograme de dioxid de carbon. Crescând concentrația de CO2 în condițiile în care ceilalți factori care contribuie la producerea efectului de seră nu se schimbă, în anul 2050 supraîncălzirea va crește cu 4-5C În condițiile dezvoltării civilizației, cu toate avantajele și dezavantajele ei, protecția și îmbunătățirea condițiilor de mediu au devenit pentru întreaga umanitate un obiectiv primordial, o sarcină dificilă a cărei realizare presupune nu numai eforturi material –financiare și organizatorice naționale și internaționale, ci și fundamentarea unor concepții științifice pentru această activitate, formarea și dezvoltarea unei cunoștințe ecologice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.