Igiena buco-dentara

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.72

nivel: Facultate

Uneori se recomanda sa se perie dintii copiilor inca de la varsta cand apar premolarii, cam pe la un an si jumatate. Totusi, este bine sa se astepte pana la 2 ani cand copii au o placere deosebita sa copieze comportamentul adultilor. Trei sferturi din lucrurile pe care credem ca trebuie sa le impunem copiilor ca pe niste obligatii neplacute sunt de fapt lucruri pe care ei se bucura sa le faca la u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Igiena buco-dentara

Uneori se recomanda sa se perie dintii copiilor inca de la varsta cand apar premolarii, cam pe la un an si jumatate. Totusi, este bine sa se astepte pana la 2 ani cand copii au o placere deosebita sa copieze comportamentul adultilor. Trei sferturi din lucrurile pe care credem ca trebuie sa le impunem copiilor ca pe niste obligatii neplacute sunt de fapt lucruri pe care ei se bucura sa le faca la un moment dat in timpul dezvoltarii, daca li se ofera aceasta sansa. Principalul scop al spalarii dintilor este sa se indeparteze resturile de mancare de pe dinti.

Momentul logic este dupa mese, de trei ori pe zi. Cel mai important periaj este seara astfel ca dintii sa fie curati pe lunga perioada din timpul noptii.Dintii se freaca cu peria pe toate fetele, iar clatitul se face cu gura inchisa, prin contractarea pe rand a musculaturii obrazului drept si a celui stang pentru ca apa sa spele spatiul dintre dinti.Este intelept sa fie dus copilul la dentist la fiecare 6 luni de la varsta de 1 an. Parintii cred uneori ca nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste afectarea dintilor de lapte pentru ca acestia oricum urmeaza sa cada.

Dar, un dinte cariat poate provoca durere si uneori infectie, trebuind sa fie scos. In locul ramas liber vor putea sa se deplaseze dintii alaturati, nemailasand loc pentru dintele definitiv cand acesta va creste (ultimii dinti de lapte cad de abia atunci cand copilul are 12 ani si ca urmare au nevoie de o ingrijire atenta la fel ca si cei definitivi).
Suplimentarea aportului de fluor

Fluorizarea apei (a redus cu 60% incidenta cariei dentare in tarile unde se practica). Daca concentratia naturala de fluor in apa este scazuta (sub 0,5 mg/l in zona temperata) se impune ajustarea continutului in fluor pentru asigurarea protectiei impotriva cariei dentare. In Romania nu se practica fluorizarea apei. Utilizarea comprimatelor cu fluor la indicatia medicului sau dentistului (numai daca apa nu este fluorinata). Eficienta maxima este in perioada intrauterina si preeruptiva (pana la 10-14 ani).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.