Igiena aerului

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Poluantii atmosferici Aerul contine numeroase subst care provin din proc naturale(de coroziune, eoliene, evaporarea marilor, eruptii vulcanice). La ac se adauga particulele care provin din produsii de combustie industriala, pulberi din exploatatii nucleare, focuri din paduri, esapamentele motoarelor. Dimensiunile acestor particule in fctie de natural or st:1.de la 10-4 pana la 10-3 micrometri - ag[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Igiena aerului

Poluantii atmosferici Aerul contine numeroase subst care provin din proc naturale(de coroziune, eoliene, evaporarea marilor, eruptii vulcanice). La ac se adauga particulele care provin din produsii de combustie industriala, pulberi din exploatatii nucleare, focuri din paduri, esapamentele motoarelor. Dimensiunile acestor particule in fctie de natural or st:1.de la 10-4 pana la 10-3 micrometri - aglomerari de molecule ce provin din faza gazoasa, au o durata de viata foarte scurta deoarece se fixeaza foarte rapid pe alte particule;2.10-2micrometri rezulta din condensarea si aglomerarea particulelor primare.

St mult mai stabile si in atm poluata exista in conc mari; 3.10-1 micrometri este o stare de echilibru pt aerosolul atmospheric si au o durata lunga de viata. Se form de obicei prin coagulare si condensare; 4.1 micrometru este dimensiunea cea mai mare de particule prezente intr-o atm normala. Fiintele vii st imp generatoare de particule. Natura particulelor Praful atmosferic este un am de particule inerte(gaze arse, fum, cuart, nisip, fibre, mo, fragmente metalice) si de particule viabile (vii). Unele dintre ac particule vii st adaptate sa se reproduca in conditii aeropurtate.

erul dat conditiilor pe care le prez (subst nutritive, umiditate, temp - absente) nu favorizeaza dezv si multiplicarea mo. Microflora aerului cuprinde :-mo patogene capabile sa produca imbolnaviri; -mo saprofite sau comensale care pot sa traiasca si se dezv pe org vii fara sa produca manifestari patologice(ex mo de alterare);-mo oportuniste at cand riscul act patogene depinde de starea de receptivitate a org respectiv.

Intre particulele inerte din aer si cele biologice exista asemanari dar si deosebiri. Part inerte produc contaminari, in special de natura ch iar cele de natura biologica produc alterari si declanseaza stari de boala. De mentionat ca filtrarea nu face diferenta intre natura viabila sau neviabila a part transportate de aer ci pe baza dimensiunilor. Biocontaminarea in ind alim prin intermediul aerului si al suprafetelor:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.