Igiena

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.97

nivel: Facultate

In abordarea logica a obiectivelor domeniului de studiu al igienei veterinare trebuie sa se aiba in vedere: conceptia moderna privind controlul bolilor la animale; extinderea notiunii de boala; cerintele consumatorilor materializate in sistemul de calitate totala integrata, de la "ferma la farfurie"; cerintele relatiilor comerciale internationale; necesitatea extinderii cunoasterii in igiena veter[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Igiena

In abordarea logica a obiectivelor domeniului de studiu al igienei veterinare trebuie sa se aiba in vedere: conceptia moderna privind controlul bolilor la animale; extinderea notiunii de boala; cerintele consumatorilor materializate in sistemul de calitate totala integrata, de la "ferma la farfurie"; cerintele relatiilor comerciale internationale; necesitatea extinderii cunoasterii in igiena veterinara; integrarea in sistemul calitatii si implementarea sistemelor de productie animaliera suportabile pentru mediu.

in conceptia moderna controlul bolilor epidemice se realizeaza prin programe de salvgardare (aparare), in vederea eradicarii sau monitorizarii acestora, iar restul bolilor prin programe de control a sanatatii. Programele de control a sanatatii animalelor pleaca de la axioma ca starea de sanatate este consecinta echilibrului intre rezistenta animalelor si presiunea exercitata de germenii infectiosi existenti in mediu.
Atat programele de salvgardare, cat si cele de control a sanatatii animalelor se bazeaza pe mijloacele de sanitatie veterinara si/sau regulile de igiena speciale etc.

In prezent conceptul de boala s-a extins, cuprinzand pe langa bolile traditionale si injuriile si comportarile anormale.
Injuria este descrisa ca o lezare destul de grava, care are drept consecinta formarea tesutului de granulatie cicatricial sau aparitia de afectiuni osoase si/sau articulare, in masura mai mare decat o lovitura accidentala sau zgarietura.

Injuriile recidivante sunt acelea care se inregistreaza la un numar semnificativ de animale, cu suficienta similaritate pentru a putea incrimina aceiasi cauza in producerea lor.
Comportarile anormale sunt reprezentate de: miscari stereotipe fara sens si functie, teama de om, canibalismul, miscarea cozii etc.

Consumatorii din statele membre a U.E si nu numai, cer din ce in ce mai insistent si acum, in regiunile in care locuiesc, in tarile in care traiesc si in tarile din care importa animale sau produse de origine animala, garantii pentru bunastarea animalelor pe timpul vietii si siguranta alimentelor de origine animala pe baza programelor de control si asigurarea integrala a calitatii. Trebuie sa se puna si in tara noastra baza sistemelor de calitate totala integrata pe baza conceptului de la ferma la farfurie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.