Idei pentru o viata corecta

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

In prezent, una dintre sursele majore de confuzie in Vest, sunt titlurile. Majoritatea oamenilor nu stiu la ce se refera si la ce nu se refera acestea, avand tendinta sa-si ia drept Guru persoane care nu au pregatirea necesara. Deci, sa trecem in revista principalele titluri:
Geshe: Sistemul Gelug.pa incepe pe baza unui sistem de studii. De obicei un calugar intra in manastire in jurul vars[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Idei pentru o viata corecta

In prezent, una dintre sursele majore de confuzie in Vest, sunt titlurile. Majoritatea oamenilor nu stiu la ce se refera si la ce nu se refera acestea, avand tendinta sa-si ia drept Guru persoane care nu au pregatirea necesara. Deci, sa trecem in revista principalele titluri:
Geshe: Sistemul Gelug.pa incepe pe baza unui sistem de studii. De obicei un calugar intra in manastire in jurul varstei de 7 sau 10 ani; acesta va studia aproximativ 20 de ani, acoperind 5 mari subiecte: Par.Chin (Paramitele sau Perfectiunile),

U.Ma (Madyamika sau Calea de Mijloc), Dul.Wa (Vinaya sau Codul Etic), si Dzo (Abhidharma sau Metafizica). Apoi, pentru a invata despre Tantre, el poate frecventa Colegiile Tantrice: Gyu.Me sau Gyu.To.
Diploma de Geshe este un "grad scolastic", ea nu implica o realizare spirituala. De asemenea, ar mai trebui sa spunem ca exista trei feluri de Geshe. Acest lucru este de obicei necunoscut in Vest si duce la multe intelegeri gresite. Primul si al doilea sunt niveluri scolare de baza; in principal acesti Geshe sunt capabili sa memoreze, dar nu sa inteleaga in adancime sau sa sa angajeze in dezbateri de profunzime, majoritatea dintre ei obtinand aceste titluri la finalul programului de studiu.

Astazi, exista dorinta Guvernului Tibetan ca doar cel mai inalt grad - Lharampa - sa poata purta titlul de Geshe. Deoarece doar persoanele care au parcurs studiile necesare obtinerii titlului de Lharampa si si-au trecut examenele finale pot fi comparate cu persoanele avand titlul de "Doctor in Filozofie". Acest lucru ia aproximativ 25 de ani de studiu. Un Lharampa Geshe nu numai ca a invatat si memorat Textele, dar le-a si inteles in adancime, dispunand de o pricepere logica speciala. Dar este o mare diferenta intre "intelegere" si "realizare".

Cand studentii aud in Vest despre un "Geshe", tind sa-l confunde cu un "Lama". Un Geshe "stie", pe cand un Lama a dobandit anumite realizari spirituale si/sau experienta. Un Geshe poate fi Lama sau nu; un Lama poate fi Geshe sau nu.Lama: (sanskrit: Guru) este un Ghid Spiritual. Nu exista o scoala care sa pregateasca Lama (in ciuda faptului ca Buryatii au stabilit una in tara lor). Acest titlu poate fi obtinut de cineva care a urmat o viata foarte etica si a aratat semne de intelepciune. Este conferit de alti Lama sau de o comunitate mare de discipoli.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.