Iconita My Computer

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.00

nivel: Facultate

7.3.1. Lucrul cu fișiere
Pentru lucrul cu fișierele aflate în directorul rădăcină C: în primul rând în fereastra My Computer se dă dublu click pe iconița C: iar în fereastră va apare structura de fișiere și directoare a lui C: .

Majoritatea operațiilor se fac cu click dreapta.
a)Crearea unui director. În fereastra C: se dă un click dreapta pe fundalul alb(nu pe iconiț[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Iconita My Computer

7.3.1. Lucrul cu fișiere
Pentru lucrul cu fișierele aflate în directorul rădăcină C: în primul rând în fereastra My Computer se dă dublu click pe iconița C: iar în fereastră va apare structura de fișiere și directoare a lui C: .

Majoritatea operațiilor se fac cu click dreapta.
a)Crearea unui director. În fereastra C: se dă un click dreapta pe fundalul alb(nu pe iconițe) și se alege opțiunea NEW–> Folder. În continuare în fereastră va pare o iconiță sub care scrie New Folder și un cursor cu ajutorul căruia utilizatorul poate să șteargă acest cuvânt și să–l înlocuiască, cu un nume dat de el. Pentru încheierea operației se apasă tasta ENTER sau un click pe fundalul alb din fereastră.

b)Ștergerea unui director sau a unui fișier. Pentru acest lucru se fac următoarele operații: click dreapta asupra fișierului sau directorului respectiv, se lege opțiunea Delete din meniul apărut apoi apare un mesaj cu două opțiuni(Yes pentru confirmarea ștergerii și No pentru anularea operațiunii).

c)Redenumirea unui fișier sau a unui director. Se fac următoarele operații: click dreapta asupra fișierului sau directorului ce trebuie redenumit, din meniul ce se deschide alegem opțiunea Rename după care observăm că numele fișierului sau directorului respectiv se colorează în albastru și apare un cursor cu ajutorul căruia utilizatorul poate șterge vechiul nume. După ce a modificat numele se pasă tasta ENTER sau un click stânga pe fundalul alb.

d)Copierea unui director sau a unui fișier. Acest lucru necesită mai mulți pași ce trebuie făcuți de utilizator și anume:
–click dreapta asupra fișierului sau directorului respectiv;
–din meniul apărut alegem opțiunea Copy(această opțiune marchează(selectează) fișierul sau directorul pentru o eventuală copiere);
–pentru a copia ceea ce am selectat există două posibilități similare:
– utilizatorul “intră” cu dublu click în directorul unde vrea să facă copierea, apoi click dreapta și alege opțiunea Paste(această opțiune face copierea efectivă);
– utilizatorul dă un click dreapta asupra directorului în care vrea să fie copiat ceea ce a selectat și apoi alege Paste;

e)Mutarea unui fișier sau a unui director. Pașii făcuți de utilizator sunt: click dreapta asupra fișierului sau directorului în cauză, se alege opțiunea Cut, apoi un click dreapta asupra directorului în care se vrea făcută mutarea și alegem Paste.

Observație. Pentru a selecta mai multe fișiere și directoare în vederea copierii, mutării sau ștergerii acestora avem două variante:
1.Se ține apăsată tasta CTRL și se dă câte un click asupra fiecărui director sau fișier ce trebuie selectat. Când am terminat de selectat se eliberează tasta CTRL și se dă click dreapta asupra unuia din directoarele sau fișierele selectate. Apoi se alege opțiunea dorită în funcție de ce vrem să facem(ștergere – Delete, copiere - Copy).
2.Se ține apăsat click stânga și se trece cu mouse–ul peste directoarele sau fișierele respective, după care se eliberează click-ul.

7.4. Bara cu aplicații a ferestrei My Computer.
Această bară arată ca în figura de mai jos
Butonul Up ne duce cu un nivel mai sus în structura de fișiere și directoare a harddisk–ului. Celelalte butoane fac același lucru cu opțiunile studiate până acum.

7.5. Iconița Recycle Bin.
Atunci când un utilizator șterge unul sau mai multe fișiere sau directoare acestea nu sunt șterse definitiv din calculator ci sunt trimise la iconița Recycle Bin. Pentru a fi șterse definitiv se dă click dreapta pe Recycle Bin de pe Desktop și se alege Empty Recycle Bin iar acestea vor fi șterse definitiv.

De asemenea pentru a pune înapoi fișierele șterse din greșeală, se dă dublu click pe Recycle Bin se selectează ceea ce vrem să aduce înapoi se dă click dreapta și se alege opțiunea Restore (a restaura).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.