IAS Situatii financiare consolidate

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.50

nivel: Facultate

4. Situatiile financiare consolidate sunt cuprinse in termenul "situatii financiare", termen inclus in Prefata la Standardele Internationale de Contabilitate. Prin urmare, situatiile financiare consolidate sunt intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate.

5. Acest Standard nu trateaza:
(a) metodele utilizate in contabilitatea combinarilor de int[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: IAS Situatii financiare consolidate

4. Situatiile financiare consolidate sunt cuprinse in termenul "situatii financiare", termen inclus in Prefata la Standardele Internationale de Contabilitate. Prin urmare, situatiile financiare consolidate sunt intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate.

5. Acest Standard nu trateaza:
(a) metodele utilizate in contabilitatea combinarilor de intreprinderi si efectele acestora asupra consolidarii, inclusiv fondul
comercial care rezulta din combinarile de intreprinderi (a se vedea IAS 22, Combinari de intreprinderi).
(b) contabilitatea investitiilor in intreprinderi asociate (a se vedea IAS 28, Contabilitatea investitiilor in intreprinderi asociate); si
(c) contabilitatea investitiilor in asocierile in participatie (a se vedea IAS 31, Raportarea financiara a intereselor in asocierile in participatie).

Definitii
6. Urmatorii termeni sunt folositi in acest Standard cu sensurile specificate in continuare:Controlul (pentru scopul acestui Standard) este autoritatea de a conduce politicile financiare si operationale, ale unei intreprinderi, cu scopul de a obtine beneficii din activitatea sa. Filiala este o intreprindere care este controlata de o alta intreprindere (cunoscuta ca societate-mama).

Societatea-mama este o intreprindere care are una sau mal multe filiale. Grupul este reprezentat de o societate-mama impreuna cu toate filialele ei.Situatiile financiare consolidate sunt situatiile financiare ale unui grup prezentate ca si in cazul unei intreprinderi unice.Interesul minoritar este acea parte a rezultatului net al activitatii si a activului net ai unei filiale atribuibila participarilor care nu sunt detinute, direct sau indirect, prin filiale, de societatea-mama.

Prezentarea situatiilor financiare consolidate
7. O societate-mama, alta decat cea mentionata in paragraful 8, va prezenta situatii financiare consolidate.
8. O societate-mama, care este - la randul ei - in totalitate sau aproape in totalitate o filiala nu trebuie sa prezinte situatii financiare consolidate, cu conditia ca acest aspect sa fie aprobat de catre actionarii minoritari. O astfel de societate-mama va prezenta motivele pentru care situatiile financiare consolidate nu au fost prezentate impreuna cu bazele pe care filialele sunt inregistrate in situatiile financiare separate ale sale. Denumirea si sediul social al societatii-mama care publica situatii financiare consolidate vor fi, de asemenea, prezentate.

9. Utilizatorii situatiilor financiare ale unei societati-mama sunt de obicei preocupati si trebuie informati de situatia financiara, rezultatul exercitiului si schimbarile in situatia financiara a grupului, luat ca intreg. Aceasta necesitate este satisfacuta de situatiile financiare consolidate, care prezinta informatii financiare despre grup ca unica intreprindere, fara a tine seama de limitele legale ale persoanelor juridice distincte.

10. O societate-mama care este ea insasi in proprietatea altei intreprinderi nu trebuie intotdeauna sa prezinte situatii financiare consolidate, pentru ca astfel de situatii pot sa nu fie cerute de societatea-mama a acesteia si necesitatile altor utilizatori pot fi mai bine satisfacute de situatiile financiare consolidate ale celei din urma. In unele tari, o societate-mama este, de asemenea, exceptata de la prezentarea situatiilor financiare consolidate, daca este aproape in totalitate detinuta de alta intreprindere si societatea-mama obtine aprobarea actionarilor minoritari. O societate aproape in totalitate detinuta inseamna adesea ca societatea-mama detine 90% sau mai mult din numarul de voturi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.