IAS Prezentarea situatiilor financiare

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

2. Standardul actualizeaza cerintele din Standardele pe care le inlocuieste, in concordanta cu Cadrul general al IASC pentru intocmirea si prezentarea situatiilor financiare. In plus, este menit sa amelioreze calitatea situatiilor financiare prezentate, utilizand Standardele Internationale de Contabilitate prin:
a) asigurarea conformitatii situatiilor financiare, care declara respectarea 1[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: IAS Prezentarea situatiilor financiare

2. Standardul actualizeaza cerintele din Standardele pe care le inlocuieste, in concordanta cu Cadrul general al IASC pentru intocmirea si prezentarea situatiilor financiare. In plus, este menit sa amelioreze calitatea situatiilor financiare prezentate, utilizand Standardele Internationale de Contabilitate prin:
a) asigurarea conformitatii situatiilor financiare, care declara respectarea 1AS, cu fiecare Standard aplicabil, inclusiv toate cerintele privind informatiile ce trebuie prezentate;

b) asigurarea limitarii abaterilor de la cerintele IAS la cazuri extrem de rare (cazurile de neconformitate vor fi monitorizate si
vor fi emise recomandari suplimentare la momentul corespunzator);
c) oferirea de recomandari privind structura situatiilor financiare, inclusiv cerinte minime pentru fiecare situatie primara, politici contabile si note si o anexa ilustrativa; si
d) stabilirea (pe baza Cadrului general) de cerinte practice privind aspecte precum pragul de semnificatie, continuitatea
activitatii, alegerea "politicilor contabile atunci cand nu exista un Standard, consecventa si prezentarea informatiilor comparative.

3. Pentru a veni in intampinarea cerintelor utilizatorilor pentru informatii mai complete asupra "performantei", determinata intr-un mod mai cuprinzator decat prin "profitul" din contul de profit si pierdere, Standardul stabileste o noua cerinta de a prezenta intr-o situatie financiara primara acele castiguri si pierderi neprezentate in mod curent in contul de profit si pierdere.

Noua situatie poate fi prezentata printr-un tabel, ca o reconciliere "traditionala" a capitalurilor proprii pe: coloane sau ca o situatie de sine statatoare privind performanta. Consiliul IASC a convenit, in principiu, in aprilie 1997, sa intreprinda o analiza a modului in care sunt evaluate si raportate rezultatele. Proiectul va lua probabil in considerare, initial, interactiunea intre raportarea performantei si obiectivele raportarii din Cadrul general IASC. In consecinta, IASC va elabora propuneri in aceasta directie.

4. Standardul se aplica tuturor intreprinderilor ce raporteaza in concordanta cu IAS, inclusiv bancilor si societatilor de asigurare. Structurile minime sunt menite a fi suficient de flexibile, astfel incat sa poata fi adaptate pentru utilizarea de catre orice intreprindere. Bancile, de exemplu, trebuie sa poata realiza o prezentare care sa satisfaca acest Standard si cerintele mai detaliate din IAS 30, Informatii prezentate in situatiile financiare ale bancilor si ale institutiilor financiare similare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.