IAS Prezentarea informatiilor referitoare la tranzactiile cu partile afiliate

1x punct

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Arie de aplicabilitate
1. Acest Standard trebuie aplicat relatiilor cu partile afiliate si tranzactiilor dintre o intreprindere raportoare si partile afiliate ei. Cerintele acestui Standard se aplica situatiilor financiare ale fiecarei intreprinderi raportoare.

2. Acest Standard se aplica doar acelor relatii cu partile afiliate descrise in paragraful 3 si modificate prin pa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: IAS Prezentarea informatiilor referitoare la tranzactiile cu partile afiliate

Arie de aplicabilitate
1. Acest Standard trebuie aplicat relatiilor cu partile afiliate si tranzactiilor dintre o intreprindere raportoare si partile afiliate ei. Cerintele acestui Standard se aplica situatiilor financiare ale fiecarei intreprinderi raportoare.

2. Acest Standard se aplica doar acelor relatii cu partile afiliate descrise in paragraful 3 si modificate prin paragraful 6.
3. Acest Standard se refera numai la acele relatii cu partile afiliate descrise mai jos, de la (a) la (e):
(a) intreprinderi care, direct sau indirect, prin unul sau mai multi intermediari, controleaza intreprinderea raportoare, sunt controlate de aceasta sau, impreuna cu intreprinderea raportoare, se gasesc sub controlul comun. (Sunt incluse aici societatile-mama, filialele lor si filiale ale aceleiasi societati-mama.)

(b) intreprinderi asociate (a se vedea IAS 28, Contabilitatea investitiilor in intreprinderile asociate);
(c) persoane fizice care detin, direct sau indirect, o pondere in drepturile de vot ale intreprinderii raportoare, fapt care le
confera influenta oricarei astfel de persoane;
(d) personal managerial-cheie, adica acele persoane care au autoritatea si raspunderea pentru planificarea, conducerea si controlul activitatilor intreprinderii raportoare, incluzand directori si sefi de departamente, ca si membrii apropiati ai familiilor acestor persoane; si
(e) intreprinderile in care o persoana descrisa la literele (c) sau (d) detine, direct sau indirect, o pondere substantiala in drepturile de vot sau intreprinderile asupra carora o asemenea persoana poate exercita o influenta semnificativa. Aici se includ intreprinderile detinute de directorii sau actionarii majoritari ai intreprinderii raportoare si intreprinderile care au un membru al personalului managerial-cheie comun cu acela al intreprinderii raportoare.

In analiza fiecarei relatii posibile cu partile afiliate, accentul va fi pus pe substanta relatiei, si nu numai pe aspectele juridice.
4. Nu se impune prezentarea tranzactiilor:
(a) in situatiile financiare consolidate privind tranzactiile in cadrul grupului;
(b) in situatiile financiare ale societatii-mama, atunci cand acestea sunt disponibile sau publicate impreuna cu situatiile financiare consolidate;

(c) in situatiile financiare ale unei filiale detinute integral, daca societatea-mama este inregistrata in aceeasi tara si furnizeaza situatii financiare consolidate in acea tara; si
(d) in situatiile financiare ale intreprinderilor controlate de stat privind tranzactie cu alte intreprinderi controlate de stat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.