Humulus lupulus - hamei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Rasina din conuri si din peretii glandulari este de fapt oleorasina, este deci in parte, volatila, Ea reprezinta 80% din greutatea produsului Lupulinum.Strobuli Lupuli contin ulei esential si rasine. Uleiul esential ( in medie 0,5 %) nu prezinta gust amar. Este compus din hidrocarburi alifatice, in primul rand din mircen, mai putin farnesen, precum si din derivati oxidati, ca linalool, metilnonilc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Humulus lupulus - hamei

Rasina din conuri si din peretii glandulari este de fapt oleorasina, este deci in parte, volatila, Ea reprezinta 80% din greutatea produsului Lupulinum.Strobuli Lupuli contin ulei esential si rasine. Uleiul esential ( in medie 0,5 %) nu prezinta gust amar. Este compus din hidrocarburi alifatice, in primul rand din mircen, mai putin farnesen, precum si din derivati oxidati, ca linalool, metilnonilcetona, acid izovalerianic, in parte esterificat si alti acizi. Compusii caracteristici ai uleiului esential de hamei sunt sesquiterpene ciclice cu un schelet format din 11 atomi de carbon, si anume trimetil-metilencicloundecadien sau humulen.

Pe langa ulei esential, glandele contin o substanta rasinoasa in componenta careia intra o serie de combinatii: humulona, cohumulona si adhumulona, lupulona si colupulona, derivati ai floroglucinei, substante care se descompun usor. Acestor compusi se datoreste in buna parte gustul amar al hameiului. Cantitatea lor este de cca 10% raportat la greutatea uscata a conurilor.In conurile de hamei s-a mai descris prezenta acidului paraaminobenzoic, a acidului pipecolinic. Dupa unele date, hameiul contine si substante estrogene, pana la 30mg%.

Introdus in industria berii in sec XIII, in urma observatiilor unor calugari, hameiul- conurile si lupulina- adauga produsului gustul amar si aroma, precum si efectele antimicrobiene, conservante. In sec XIV, metoda calugareasca de preparare a berii a fost utilizata la Cluj, de comunitatea monahilor de la manastirea Calvaria. In prezent, in industria berii se utilizeaza tot mai mult extracte stabilizate de conuri si lupulina, intrucat, in timp de 1 an, produsul vegetal devine neutilizabil. In timp de 9 luni, principiile active se degradeaza in proportie de 80 %.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.