Homosexualitatea

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.55

nivel: Facultate

De curand, ziarele relatau despre o celebrare paramatrimoniala in care un pastor protestant (dezaprobat de biserica lui) unea doua persoane cu orientare homosexuala, nu pe viata, desigur! Dar pentru cat mai mult timp posibil.

Homosexualii formeaza un grup coerent, inca marginal, desigur, dar care are constiinta unui fel de identitate; el revendica drepturi impotriva unei societati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Homosexualitatea

De curand, ziarele relatau despre o celebrare paramatrimoniala in care un pastor protestant (dezaprobat de biserica lui) unea doua persoane cu orientare homosexuala, nu pe viata, desigur! Dar pentru cat mai mult timp posibil.

Homosexualii formeaza un grup coerent, inca marginal, desigur, dar care are constiinta unui fel de identitate; el revendica drepturi impotriva unei societati dominante care nu il accepta inca (si, in Franta, reactioneaza chiar dur printr-o legislatie care homosexualii sunt pe punctul de a se face recunoscuti si nu lipsesc moralistii conservatori care sa se indigneze de indraznelile lor si de slabiciunea rezistentelor

"Modelul dominant al homosexualului, incepand din momentul in care el capata constiinta despre specificitatea lui si o recunoaste, cel mai adesea ca pe o boala sau perversiune - adica din secolul al XVIII - lea si inceputul secolului al XIX - lea pana la inceputul secolului XX , este un tip efeminat: travestitul cu vocea foarte subtire" .

Putem vedea aici o adaptare a homosexualului la modelul dominant: barbatii pe care ii iubeste au aerul femeilor si aceasta este, intr-un sens, linistitor pentru societate. Ei pot de asemenea sa iubeasca copiii sau tinerii (pederastia): o relatie foarte veche, pe care o putem socoti clasica, pentru ca vine din antichitatea greco-romana si persista in lumea musulmana.

Ea corespunde unei practici traditionale de educatie sau de initiere care poate de altfel sa imbrace forme degradate si furtive: prietenii particulare frizeaza homosexualitatea fara ca aceasta sa fie constienta sau recunoscuta.

Promovarea si eventuala legalizare a homosexualitatii in societatea de astazi pune o adevarata problema inimii noastre de cetateni crestini. Duhul Sfant ne cere sa gasim atitudinea evanghelica in fata acestui fapt, o atitudine inspirata mai degraba de Cuvantul lui Dumnezeu si de traditia eclesiala decat de reactii epidermice sau de o anumita morala sociala.

Homosexualitatea este anticreationala in structura ei, fiindca estompeaza separarile pe care Dumnezeu le-a facut. Homosexualitatea nu este numai contra firii, asa cum este in ansamblu lumea decazuta. Tot pacatul este impotriva firii: minciuna, exploatarea saracilor de catre cei bogati etc.

Dar homosexualitatea manifesta o pervertire a insesi relatiei cu Dumnezeu. Inversiunea sexuala exprima dezordine in sanul creatiei, in mod aparte, in sanul chipului dumnezeiesc din fiinta umana
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.