Homeostazie

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In mediul acesta intern se gasesc compusi organici si minerali in concentratii aproximativ constante mentinerea acestor compusi in concentratii constante sau limite fiziologice se face prin mecanisme ale homeostaziei din mediul intern. Celulele organismelor isi u nutrimentele si oxigenul si tot in mediul intern eloimina produsi catabolici. Compozitia constanta a mediului intern ca rezultat al lant[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Homeostazie

In mediul acesta intern se gasesc compusi organici si minerali in concentratii aproximativ constante mentinerea acestor compusi in concentratii constante sau limite fiziologice se face prin mecanisme ale homeostaziei din mediul intern. Celulele organismelor isi u nutrimentele si oxigenul si tot in mediul intern eloimina produsi catabolici. Compozitia constanta a mediului intern ca rezultat al lantului mecanismele homeostazice asigura organismelor o independenta oarecare fata de mediul extern.

Prin mecanismele homeostatice organismele viu contracareaza actiunea agresiva a factorilo de mediu cu care interactioneaza, interactiune din care rezulta diferite forme de viata si organisme adaptate diverselor conditii de mediu caracteristica mecanismelor homeostazice consta in faptul cain structura lor apare o informatie inversa, un circuit prin care informatia se transmite de la proceusl sau obiectul reglat la conturul de comanda.

EX: Activitatea musculara represinta procsul reglat iar comanda care declanseaza activitatea musculara vine dintr-un centru nervos care in cazul tonusului muscular este centrul medular si centri motori din trunchiul cerebrla. Legaturile dintre centrul nervos motor medular si din trunchiul cerebral si muschi se face printr-o cale eferenta reprezentata de neuronul motor somatic. Aceasta este o legatura directa intre neuron si efector numtaconexiune directa legatura interna intre ramurile terminale ale neuronului motor si fibrele musculare se face prin placi motori care sunt sinapse neuromusculare.

Comanda care pleaca din centrul motor nervos determina o contractie prin care muschiul realizeaza o anumita activitae specifica. Din organul efector pleaca concomitent spre centrul nervos informatii aferente prin care centrul nervos este avertizat asupra amplitudini contractiei musculare, avand posibilitatea sa refuze din nou comanda trimisa spre muschi. Informatia venita pe circuitul invers sau pe conexiunea inversa ar eun caracter corector. Astfel de circuite feed-beack sunt frecvente in toate mecanismele de reglare si autoreglare care controleaza functile diferitelor organe din organism.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.