Homeopatia

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.65

nivel: Facultate

Caracteristicile celor mai frecvente si importante remedii indicate in aceasta patologie: ARSENICUM ALBUM: Varsaturi dupa fiecare masa, gravida vomita tot ce a mancat si este extenuata. Este foarte anxioasa si nelinistita, se misca mult. Se teme sa nu moara copilul pentru ca nu mananca. Gura este foarte uscata. Apa calduta amelioreaza greata, dar apoi revine. Lipsa totala a poftei de mancare. Nu s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Homeopatia

Caracteristicile celor mai frecvente si importante remedii indicate in aceasta patologie: ARSENICUM ALBUM: Varsaturi dupa fiecare masa, gravida vomita tot ce a mancat si este extenuata. Este foarte anxioasa si nelinistita, se misca mult. Se teme sa nu moara copilul pentru ca nu mananca. Gura este foarte uscata. Apa calduta amelioreaza greata, dar apoi revine. Lipsa totala a poftei de mancare. Nu suporta mirosul de mancare si nici gandul la mancare.

SEPIA: Greata permanenta, agravata intre orele 3-5 dupa amiaza. Lichidul de varsatura poate avea un aspect laptos. Nu suporta mancarea, mirosul mancarii sau mirosul sotului. Senzatia de gol in stomac, asociata cu aversiunea fata de alimente. Aversiune fata de activitatea sexuala. Este foarte nervoasa si obosita. Se simte mai bine dupa ce mananca, dar trebuie sa se forteze sa manance.

SULPHUR: Greata pe toata perioada sarcinii. Senzatia de lesin in stomac la ora 11 dimineata, ce agraveaza salivatia si greata. Greata nu se insoteste de varsaturi. Are pofta de bere si coniac. Scoate picioarele din plapuma din cauza senzatiei de caldura la nivelul talpilor.
NUX VOMICA: Greata, varsaturi, constipatie, iritabilitate. Poate avea vertij (ameteli ) asociate cu greata si varsaturi. Sensibilitate la lumina, zgomot etc.

SYMPHORICARPUS RACEMOSA: greata si /sau varsaturi violente, indiferenta fata de mancare, varsaturi cu sange, greata permanenta.
Mai exista multe alte remedii posibile cum sunt Ipeca, Kali - carbonicum, Colchicum, Asarum fiecare cu caracteristicile lor. In general prescrierea remediului homeopatic o face medicul.

Iata un exemplu de caz clinic din practica mea, in care nu am prescris nici unul din medicamentele mentionate, ci am individualizat prescrierea in functie de simptomele particulare ale gravidei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.