Hipertensiunea arteriala esentiala ca factor de risc

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Studiul comparativ al morbiditatii prin boli cardiovasculare arata ca in cadrul acestui grup de boli, in timp ce tensiunea arteriala si arteroscleroza marcheaza o crestere substentiala, cadiopatiile reumatismele inregistreaza o descrestere. Mortalitatea prin cardiopatii arteriale si ischemice (legate de hipertensiunea arteriala si arteroscleroza) a crescut de 7 ori.''Epidemia''de imbolnaviri cardi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hipertensiunea arteriala esentiala ca factor de risc

Studiul comparativ al morbiditatii prin boli cardiovasculare arata ca in cadrul acestui grup de boli, in timp ce tensiunea arteriala si arteroscleroza marcheaza o crestere substentiala, cadiopatiile reumatismele inregistreaza o descrestere. Mortalitatea prin cardiopatii arteriale si ischemice (legate de hipertensiunea arteriala si arteroscleroza) a crescut de 7 ori.''Epidemia''de imbolnaviri cardiovasculare este evidenta si din datele care atesta cresterea morbiditatii prin boli cardivasculare in populatie.

Frecventa hipertesiunii arterialeesentiale este mai mare la populatia de culoare. De asemenea, la femei este mai mare decat la barbati dupa varsta de 45 de ani, varsta critica pana la care este mai mica decat la barbati.Frecventa bolii creste o data cu varsta. In ultimul timp, se inregistreaza o crestere a morbiditatii si mortalitatii prin boli cardiovasculare, in grupa de varsta de 30-45 ani.Toate aceste date demonstreaza implicatiile economice si sociale deosebite pe care le are morbiditatea prin boli cardiovasculare si importanta luarii unor masuri de prevenire si combatere a acestor boli, de recuperare a fortei de munca pierduta.

Tara noastra din punct de vedere al morbiditatii si mortalitatii prin boli cardiovasculare se aliniaza alaturi de tarile dezvoltate din punct de vedere economic, marcand o incidenta crescuta.
Cunoasterea factorilor de risc in geneza bolilor cardiovasculare este necesara pentru prevenirea acestora, sau o date instalata pentru combaterea lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.