Hiperbola - Termen derivand din fr

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

In poezie, H. a fost culAZtivata mai cu seama de romantici, care obisnuiesc sa gigantizeze reaAZlitatea in cadrul viziunii lor antitetice si hiperbolice, ca de ex. V. Hugo in Aurore: "Le ciel s'ouvre a ce chant comme une oreille immense. / Le soir vient; et le globe a son tour s'eblouit, / Devient un oeil enorme et regarde la nuit" (La acest cantec, cerul se deschide ca o imensa ureche / Vine sear[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hiperbola - Termen derivand din fr

In poezie, H. a fost culAZtivata mai cu seama de romantici, care obisnuiesc sa gigantizeze reaAZlitatea in cadrul viziunii lor antitetice si hiperbolice, ca de ex. V. Hugo in Aurore: "Le ciel s'ouvre a ce chant comme une oreille immense. / Le soir vient; et le globe a son tour s'eblouit, / Devient un oeil enorme et regarde la nuit" (La acest cantec, cerul se deschide ca o imensa ureche / Vine seara; pamantul se uimeste si el, / Devine un urias ochi si priveste noaptea).

La noi, M. Eminescu foloseste o gama foarte variata de H.: exagerare prin marire superAZlativa: "Viata, tineretea mi-ai prefacut-o-n rai / Las'sa ma uit in ochii-ti ucigator de dulci" (Strigoii); depreciere, prin minimali-zare, capatand o nuanta de ironie si dispret: "Cum? Cand lumea mi-e deschisa, a privi gandesti ca pot / Ca intreg Aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.