Hibrid

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.79

nivel: Liceu

Datoritaa acestei caracteristici, tehnologia este adecvata in special zonelor urbane si operatiilor de livrare. Printre altele, acesta este modul in care functia de pornire automata a motorului, ECO-start, care este disponibila pentru multe versiuni ale modelului Sprinter incepand cu a doua jumatate a anului 2007, realizeaza o reducere a consumului de carburant de 5-8 % si a zgomotului, emisiile d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hibrid

Datoritaa acestei caracteristici, tehnologia este adecvata in special zonelor urbane si operatiilor de livrare. Printre altele, acesta este modul in care functia de pornire automata a motorului, ECO-start, care este disponibila pentru multe versiuni ale modelului Sprinter incepand cu a doua jumatate a anului 2007, realizeaza o reducere a consumului de carburant de 5-8 % si a zgomotului, emisiile de gaze fiind nule atunci cand autovehiculul este oprit in trafic.

Mild hybrid
In cazul variantei mild hybrid, motorul cu combustie interna este sustinut de motoare electrice de putere mare. La pornirea de pe loc, acestea contribuie cu puterea lor maxima la sistemul de propulsie, asigurand astfel o acceleratie de pornire maxima. La franare, o parte din energia de franare asigura realimentarea bateriei, acest proces fiind cunoscut sub denumirea de recuperare. In special in cazul traficului din zonele urbane, aceasta recuperare a energiei reduce considerabil consumul de carburant.

Mai mult, in combinatie cu motorul electric, motorul diesel, un motor economic in sine, realizeaza o reducere si mai mare a consumului de carburant. Varianta full hybrid Varianta full hybrid face posibila propulsia doar cu ajutorul motorului electric. In acest sector, specialistii nostri lucreaza in prezent la dezvoltarea sistemului denumit "hibrid in doua moduri", o combinatie intre un motor, un sistem de transmisie automata, un sistem electronic de control inteligent si o baterie de inalta performanta.

Sistemul functioneaza ca unul cu transmisie variabila. Primul mod de functionare este utilizat pentru viteze reduse (de exemplu pentru pornire de pe loc, parcare), deplasarea fiind posibila doar prin utilizarea energiei electrice. Al doilea mod este destinat functionarii exclusiv pe baza de motor diesel. Si in cazul "sistemului hibrid in doua moduri" o parte din energia de franare este recuperata, fiind realimentata bateria utilizata pentru propulsie.

In privinta propulsiei fara emisii de gaze, "hibridul electric" - o varianta a modelului full hybrid - are chiar mai multe avantaje decat acesta din urma: asigura optiunea suplimentara de reincarcare a bateriei de la reteaua de energie electrica. In functie de capacitatea si dimensiunile bateriei, este posibila o autonomie de functionare de pana la 30 de kilometri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.