Herpesuri

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Folositi tuburi mici de pasta de dinti. Boala poate fi transmisa si prin intermediul pastei de dinti, avertizeaza dr. Glass. Cumparati tuburi mici pe care sa le inlocuiti des.
Protejati herpesul cu vaselina. Va puteti proteja o eruptie herpetica aco-perind-o cu un strat de vaselina, recomanda dr. Glass. Dar nu introduceti in vaselina, de fiecare data, degetul folosit pentru ungerea eruptiei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Herpesuri

Folositi tuburi mici de pasta de dinti. Boala poate fi transmisa si prin intermediul pastei de dinti, avertizeaza dr. Glass. Cumparati tuburi mici pe care sa le inlocuiti des.
Protejati herpesul cu vaselina. Va puteti proteja o eruptie herpetica aco-perind-o cu un strat de vaselina, recomanda dr. Glass. Dar nu introduceti in vaselina, de fiecare data, degetul folosit pentru ungerea eruptiei. Folositi un mic tampon curat de vata.
impuscati-l cu zinc. Cercetarile arata ca zincul aplicat la prima senzatie de furnicatura, ajuta la reducerea timpului de vindecare, incercati unguente disAZponibile in farmacii, cu un continut de l la suta sulfat de zinc.

Luati suplimente cu lizina. Dermatologul Mark McCune isi sfatuieste paAZcientii care sufera mai mult de 3 eruptii herpetice pe an sa-si suplimenteze zilnic dieta cu 2 000-3 000 mg din aminoacidul lizina, disponibil in magaAZzinele dietetice. El mai recomanda administrarea de doze duble de lizina cand s-a instalat senzatia de mancarime si de furnicatura care semnaleaza eruptia altui herpes. Totusi, nu luati aminoacizi fara avizul medicului: ami-noacizii pot fi neindicati daca aveti probleme cu ficatul sau cu rinichii, daca este vorba de o sarcina in evolutie ori in perioada de alaptare.

Asa cum se intampla in cazul tuturor suplimentelor, nu exista nici o garantie medicala oficiala privind lipsa de riscuri, puritatea si eficienta lor.Nu toate studiile au constatat efectul benefic al lizinei asupra persoaAZnelor cu eruptii herpetice. in urma unui studiu de mica amploare, efecAZtuat pe 41 de pacienti, dr. McCune si colegii au constatat ca l doza zilAZnica de l 248 mg de lizina i-a ajutat pe acestia sa reduca numarul de eruptii herpetice suferite intr-un an. intre sursele de alimente bogate in liAZzina se numara produsele lactate, cartofii, pestele, carnea de porc si drojAZdia de bere.

Identificati tiparele. Ce s-a intamplat in viata personala exact inainte de a va fi aparut ultima eruptie herpetica? Ce stiti despre eruptia herpetica anteAZrioara acesteia? Daca faceti putina detectivistica puteti identifica factorii deAZclansatori ai eruptiilor herpetice. Daca puteti descoperi momentul in care sunteti cel mai predispus la eruptia herpetica, luati suplimente de lizina atunci cand sunteti cel mai vulnerabil, spune dr. McCune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.