Hepatita virala B

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Liceu

HVB in afara de forma icterica poate avea si alte forme clinice, ca: anicterica, frusta, subclinica si inaparenta. Ultimile continua sa fie studiate odata cu determinarea .markerilor acestei infectii.
O forma a. infectiei B prezinta si purtatorii de HBsAg. care poate fi acuta si cronica. La purtatori lipsesc semnele clinice, morfologice si biochimice. Pentru clinicisti este foarte important[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hepatita virala B

HVB in afara de forma icterica poate avea si alte forme clinice, ca: anicterica, frusta, subclinica si inaparenta. Ultimile continua sa fie studiate odata cu determinarea .markerilor acestei infectii.
O forma a. infectiei B prezinta si purtatorii de HBsAg. care poate fi acuta si cronica. La purtatori lipsesc semnele clinice, morfologice si biochimice. Pentru clinicisti este foarte important de a diferentia pe adevaratii purtatori, "purtatori sanatosi" de bolnavii de hepatita virala cronica persistenta, unde manifestarile clinice sint minime.
HVB poate evolua in forma prelungita (de la 3 pina la 6 luni).

Ea este frecventa in HVB, fiind de mai multe forme: hepatita prelungita simpla, persistenta, colestatica si cu recrudescente (ondulata, recidevanta). HVB evoluaza in forma usoara, medie, grava si foarte grava (f ulminanta). Criterii clinice de severitate a bolii sint prezentate prin gradul de intensitate a icterului si simptoame de intoxicatie generala; schimbari neuropshicie (cefalee, vertijuri, tremuraturi involuntare ale degetelor, insomnie, somnolenta, slabiciune generala accentuata), agravarea simptomelor digestive (anorexie, greata, voma repetata) si sindromul hemoragic (epistaxis, purpura cutanata ect.)

In formele usoare semnele clinice de intoxicatie generala lipsesc, ori sint putin pronuntate, icterul este moderat. In formele medii simptomele de intoxicatie generale sint moderate, iar icterul pronuntat, in formele grave semnele clinice de intoxicatie generala sint accentuate, icterul devine intens. Necroza hepatica acuta ( NHA) este forma cea mai grava a HVB si se caracterizeaza histologic printr-o necroza masiva hepatica, iar clinic si biochimic prin tabloul de insuficienta hepatica acuta cu evolutie rapida spre coma si sfirsit letal.

NHA. evoluaza in patru stadii: precoma I si II, coma I si II. In stadiul I sint prezente urmatoarele semne clinice: starea usoara de agitatie psihica, vorbire neclara, insomnie nocturna, somnolenta ziua,.anorexie, greata permanenta, voma repetata, dureri in rebordul drept. In stadiul II - stare de confuzie accentuata, halucinatii, delir, agitatie neuropsinica, micsorare intensa a ficatului. in stadiul III - somn profund, tulburari de reflexe, ficatul e mult scazut in.volum ori nu se palpeaza definitiv, in stadiul IV - coma profunda, din care bolnavul nu poate fi trezit, pierderea reflexelor si a controlului sfincterelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.