Henri Coanda

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Mama sa, Aida Danet, a fost fiica medicului francez Gustave Danet, originar dinBretania.Inca din copilarie viitorul inginer si fizician era fascinat de miracolulvantului, dupa isi va si aminti mai tarziu. Henri Coanda a fost mai intai elev al Scolii PetrachePoenaru din Bucuresti, apoi al Liceului Sf. Sava 1896 unde a urmat primele 3 clase, dupa care, la 13 ani, a fost trimis de tatal sau, care voi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Henri Coanda

Mama sa, Aida Danet, a fost fiica medicului francez Gustave Danet, originar dinBretania.Inca din copilarie viitorul inginer si fizician era fascinat de miracolulvantului, dupa isi va si aminti mai tarziu. Henri Coanda a fost mai intai elev al Scolii PetrachePoenaru din Bucuresti, apoi al Liceului Sf. Sava 1896 unde a urmat primele 3 clase, dupa care, la 13 ani, a fost trimis de tatal sau, care voia sa-l indrume spre cariera militara, la Liceul Militar din Iasi 1899.

Termina liceul in 1903 primind gradul de sergent major si isi continua studiile la Scoala de ofiteri de artilerie, geniu simarinadin Bucuresti.
Detasat la un regiment de artilerie de camp din Germania 1904, este trimis la Technische Hochschule (Universitatea Technica) din Berlin-Charlottenburg. Pasionat de probleme tehnice si mai ales de tehnica aviaticii, in 1905 Coanda construi.

avion-rachetapentru armata romana. Intre 1907-1908 a urmat de asemenea cursuri universitare in Belgia, la Liege, si la Institutul tehnicMontefiore. In 1908 se intoarce in tara si e incadrat ofiter activ in Regimentul 2 de artilerie. Datorita firii sale si spiritului inventiv care nu se impacau cu disciplina militara, el a cerut si obtinut aprobarea de a parasi armata, dupa care, profitand de libertatea recastigata, a intreprins o lunga calatorie cu automobilul pe ruta Isfahan - Teheran - Tibet. La intoarcere pleaca in Franta si se inscrie la Scoala superioara deaeronauticasi constructii, nou infiintata la Paris 1909, al carei absolvent devine in anul urmator 1910, ca sef al primei promotii de ingineri aeronautici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.