Hemoragiile din primul trimestru de sarcina

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Facultate

Orice factori din mediul intern sau extern care intervin asupra produsului de conceptie si a organismului matern pot duce la intreruperea cursului normal cursului normal al unei sarcini. Cu toate acestea o mare parte din cauze raman necunoscute.
• Avortul genetic
Avortul genetic este determinat de modificari de forma, numar sau configuratie al cromozomilor, aparand in 50 % din [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hemoragiile din primul trimestru de sarcina

Orice factori din mediul intern sau extern care intervin asupra produsului de conceptie si a organismului matern pot duce la intreruperea cursului normal cursului normal al unei sarcini. Cu toate acestea o mare parte din cauze raman necunoscute.
• Avortul genetic
Avortul genetic este determinat de modificari de forma, numar sau configuratie al cromozomilor, aparand in 50 % din avorturile de prim trimestru. Cea mai des intalnita anomalie cromozomiala este trisomia 21, apoi 16 si 22, determinata de o disjunctie meiotica.

• Factorii materni
Factorii materni, anatomici sau functionali, pot actiona determinand tulburari in mecanismul de nidatie si de dezvoltare a oului. Factorii locali uterini sunt reprezentati de anomaliile congenitale sau dobandite si de incompetenta cervico-istmica. Anomaliile dobandite posttraumatic prin chiuretaj uterin sunt reprezentate de sinechiile totale sau partiale, care impiedica dezvoltarea oului prin lipsa de excitabilitate. Procesele tumorale uterine pot fi o cauza mecanica sau reflexa de avort.
• Cauze endocrine

Avortul endocrin este produs de un defect al relatiei corp galben-trofoblast, cu o insuficienta secretie a endometrului pentru nidatie iar dezvoltarea insuficienta a trofoblastului va produce o cantitate redusa de hCG ce va duce la o insuficienta dezvoltare a corpului galben.
In sindromul ovarelor polichistice, infertilitatea este un fenomen obisnuit generat de cresterea nivelurilor de LH. Bolile endocrine materne, de tipul diabetului zaharat, disfunctii tiroidiene si suprarenaliene, bolile hipofizei, impiedica dezvoltarea produsului de conceptie, pana la afectarea si eliminarea lui.

• Bolile infectioase
Bolile infectiose acute, prin actiunea locala a agentului microbian asupra produsului de conceptie, hipertermie si soc septic sunt considerate o cauza de avort. Infectiile cronice cu Treponema Pallidum au efect abortigen prin leziuni vasculare uterine, placentare sau embrio-fetale, fiind responsabile de avorturile de trimestru II de sarcina. Infectiile latente, uneori inaparente clinic cu mycoplasma, listeria, chlamydia, toxoplasma sau virusul rubeolic pot fi cauza de avort.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.