Heinrich Hertz

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.88

nivel: Facultate

Aceasta orientare nu s-a impus insa in fizica.Lucrarile lui Hertz din domeniul undelor electromagnetice au avut o importanta fundamentala pentru evolutia in continuare a stiintei, ceea ce a dus, in ultima instanta la descoperirea radioului, rusul Aleksandr Stepanovici Popov, in prima sa radiograma, din anul 1896, a transmis doua cuvinte: "Heinrich Hertz".Heinrich Hertz a trecut in astral la 1 ianu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Heinrich Hertz

Aceasta orientare nu s-a impus insa in fizica.Lucrarile lui Hertz din domeniul undelor electromagnetice au avut o importanta fundamentala pentru evolutia in continuare a stiintei, ceea ce a dus, in ultima instanta la descoperirea radioului, rusul Aleksandr Stepanovici Popov, in prima sa radiograma, din anul 1896, a transmis doua cuvinte: "Heinrich Hertz".Heinrich Hertz a trecut in astral la 1 ianuarie 1894, la Bonn, inainte de a implini 37 de ani.

Ora de muzica incepu ca de obicei. In clasa aparuse o lada lunguiata care adapostea un armoniu de o varsta respectabila. Se gaseau intotdeauna maini binevoitoare, cand era vorba sa se mute acest instrument dintr-o clasa in alta si asta nu numai ca mutatul era o pauza placuta in activitate, ci si pentru ca dadea posibilitatea organizarii unor numeroase farse.Profesorul Streicher se hotari ca aceasta ora sa fie dedicata cantatului vocal. Se semna grabit si neglijent in jurnalul clasei, apoi scoase din mapa de note un cor, pe care il pregatea pentru apropiata serbare scolara.

- Copii, zise el privindu-i pe deasupra ochelarilor, astazi, in mod exceptional, nu va ascult... Uraaa! Cuvintele profesorului fura inghitite de explozia de bucurie. Profesorul astepta o clipa sa se faca liniste. Pentru ca se apropie serbarea, astazi o sa exersam cantecele. Luati-va caietele si asezati-va pe voci! Unu, doi, trei!In clasa se produse invalmaseala, elevii se impartira repede in trei grupe, unii dintre ei reusira in acest rastimp sa-si lichideze niste rafuieli recente, plasand cateva ghionturi.

Profesorul Streicher scoase cateva sunete din armoniu, apoi urmara acordurile care se transformara curand in introducerea cantecului "Unser Vaterland''. Cand facu semn cu capul, din randurile copiilor se auzi: Kennt ihr das land, so Wunderschon...Cantecul despre patrie umplu clasa, iar profesorul Streicher inchise ochii pentru o clipa. Era din nou din ce in ce mai convins ca, dintre toate corurile, cele de copii sunt cele mai frumoase. Dar o expresie de nemultumire ii aparu pe fata.
- Destul! striga el suparat. In ansamblul armonios al vocilor se auzea o nota falsa. Ferm hotarat sa descopere autorul, ii puse pe copii sa o ia de la capat.

- Kennt ihr das Land, so Wunderschon... Profesorul se ridica si se apropie si mai mult de copii. Il asculta pe fiecare in parte, acoperindu-si urechea cu mana. Dintr-o data intinse mina si il apuca de guler pe un baiat din randul al doilea, care iesi in fata, palid si inspaimantat.Hertz! se rasti el victorios. Heinrich Hertz. Eram sigur. Ai nota insuficient la muzica si acum iesi afara. Pe coridor.
In clasa cantecul incepu din nou. Heinrich asculta un timp, apoi se indrepta spre fereastra. Scoase din buzunar o carticica.

O rasfoi putin apoi se adanci in dialogurile lui Platon, in limba greaca. Pe langa italiana, franceza si engleza se ocupa si de limbi care nu erau obligatorii. Succesele lui la araba erau atat de impresionante, incat profesorul insista pe langa tatal lui sa-l trimita sa studieze orientalistica...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.