Hazarde - Africa

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.70

nivel: Facultate

4 februarie 2008-Cele doua cutremure cu magnitudinea de 5, respectiv 6 grade pe scara Richter au lovit Africa Centrala in Rwanda si Republica Democrata Congo. 30 de persoane au murit si peste 350 au fost ranite
Eruptiile vulcanice sunt acele manifestari in care magma sub forma de lava, insotita de gaze ajunge la suprafata Pamantului.Factori declansatori: defrisari, precipitatii abundente ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hazarde - Africa

4 februarie 2008-Cele doua cutremure cu magnitudinea de 5, respectiv 6 grade pe scara Richter au lovit Africa Centrala in Rwanda si Republica Democrata Congo. 30 de persoane au murit si peste 350 au fost ranite
Eruptiile vulcanice sunt acele manifestari in care magma sub forma de lava, insotita de gaze ajunge la suprafata Pamantului.Factori declansatori: defrisari, precipitatii abundente mai ales dupa perioadele de seceta cand apar crapaturi iar apa patrunde in masa de roci, miscari seismice.

Urmari: In Africa,activitatea vulcanica este legata in primul rand de ,,Marele rift est-african"sau Grabenul Est-african. De formarea Marelui Graben Est-african sunt legate puternice eruptii vulcanice, care au dat nastere vulcanilor Kilimanjaro - 5195 m si Elgon 4322 m.Avalansele sunt hazarde naturale care reprezinta deplasarea rapida a zapezii pe versantii abrupti acoperiti cu zapada.Factori declansatori: este favorizata de nisprile abundente, de schimbarile rapide de temperatura care favorizeaza topirea brusca a stratului de zapada, si de perturbarea echilibrului zapezii prin trepidatii.

Urmari: reprezinta un pericol pentru populatia montana si pentru turistii din numeroasele tari ale lumii...............
Ciclonii sunt furtuni violente, viteza vantului depasind 180km/ora.
Factori declansatori:urmari:pierderi de vieti omenesti, distrugerea asezarilor umane.Seceta este un hazarde climatic cu perioada lunga de instalare si este caracterizata prin scaderea precipitatiilor sub nivelul mediu, prim micsorarea debitului raurilor si a rezervelor subterane de apa.

Urmari: determina un deficit mare de umezeala in aer si sol, cu efecte directe asupra mediului si in primul rand asupra culturilor agricole.Africa este se pare cel mai secetos loc de pe pamant.Regiunea cu cele mai mici cantitati de precipitatii, in localitatea Wadi Halfa (Sudan), unde intre 1891 si 1900 nu s a inregistrat nici o ploaie. Seceta din Africa Sub-Sahariana din anii '70-'80. Atunci au murit mai mult de un milion de persoane pentru ca in regiune nu mai plouase vreme de 10 ani.

Inundatiile sunt hazarde hidrografice cu o larga raspandire pe Terra. Sunt procese de scurgere si revarsare a apei din albiile raurilor in lunci, unde ocupa suprafete intinse, utilizate de om pentru agricultura, habitat, cai de comunicatie, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.