Hasurarea, formarea si inserarea blocurilor in Autocad

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

La editarea valorilor unui model de hasurare existent, se poate copia o alta hasura. Pentru a afla parametrii de configurare ai unei hasuri existente, se utilizeaza caracteristica Inherit Properties (mostenirea proprietatilor) din caseta de dialog Boundary Hatch. Acest lucru se realizeaza prin mai multe secvente. Mai intai, se alege hasura care va fi editata, apoi se alege modelul de hasurare ale [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hasurarea, formarea si inserarea blocurilor in Autocad

La editarea valorilor unui model de hasurare existent, se poate copia o alta hasura. Pentru a afla parametrii de configurare ai unei hasuri existente, se utilizeaza caracteristica Inherit Properties (mostenirea proprietatilor) din caseta de dialog Boundary Hatch. Acest lucru se realizeaza prin mai multe secvente. Mai intai, se alege hasura care va fi editata, apoi se alege modelul de hasurare ale carui proprietati vor fi mostenite. O hasura asociativa se adapteaza oricarei modificari a conturului suprafetei sau a pozitiei insulelor interne.

De exemplu, un obiect hasura poate fi explodat in liniile sale componente, cu ajutorul comenzii EXPLODE. Explodarea respectivului obiect ii anuleaza asociativitatea. In plus, obiectul hasura, initial unitar, este inlocuit cu obiectele de tip linie care alcatuiesc modelul, operatiunea permitand editarea individuala a liniilor hasurii. Se pot utiliza, pentru liniile unui obiect hasura asociativa, aceleasi moduri de salt la obiecte (Osnap - ENDpoint, MIDpoint) ca si in cazul liniilor obisnuite.

Linia de ruptura se traseaza cu linie continua subtire ondulata, pentru rupturile executate in piese din orice material, cu exceptia lemnului. Ruptura se face fie pentru o scurtare a piesei sau a obiectului de reprezentat, prin indepartarea unei portiuni din mijlocul piesei ce urmeaza a fi reprezentata, fie pentru reprezentarea in sectiuni partiale a pieselor cu unele goluri interioare. Linia de ruptura se realizeaza cu ajutorul comenzii PLINE, urmandu-se etapele:

Blocurile reprezinta o componenta importanta a AutoCAD-ului, deoarece permite sa se defineasca un obiect (sau o colectie de obiecte) pe care sa-l insereze in mod repetat, evitand astfel redesenarea lui de la zero; ele sunt o reunire artificiala de obiecte individuale, intr-o anumita dispunere, care definesc un obiect mai mare.
Orice reunire de obiecte grafice dintr-un desen AutoCAD poate fi transformata intr-un bloc. Blocul, ca intreg, precum si obiectele individuale ce-l compun, au proprietati de culoare, strat si tip de linie specifice, de sine statatoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.