Harry Potter si Piatra Filozofala

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.86

nivel: Liceu

Seria cuprinde sapte volume, corespunzatoare cate unui an de instruire a protagonistului la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie: Harry Potter si Piatra Filozofala (1997), Harry Potter si Camera Secretelor (1998), Harry Potter si Prizonierul din Azkaban (1999), Harry Potter si Pocalul de Foc (2000), Harry Potter si Ordinul Phoenix (2003), Harry Potter si Printul Semipur (2005), Harry Potter si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Harry Potter si Piatra Filozofala

Seria cuprinde sapte volume, corespunzatoare cate unui an de instruire a protagonistului la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie: Harry Potter si Piatra Filozofala (1997), Harry Potter si Camera Secretelor (1998), Harry Potter si Prizonierul din Azkaban (1999), Harry Potter si Pocalul de Foc (2000), Harry Potter si Ordinul Phoenix (2003), Harry Potter si Printul Semipur (2005), Harry Potter si Talismanele Mortii (2007).

Lumea in care traieste Harry pare, la prima vedere, complet separata de lumea noastra. Ea este efectiv invizibila persoanelor non-magice, dar coexista cu realitatea, fiind accesibila doar initiatilor (celor proveniti din familii de vrajitori sau celor inzestrati cu puteri supranaturale). Planul spiritual (magic) se intrepatrunde cu cel real intr-un mod ce pare foarte natural pentru scriitoare, dovedind ca aceasta se refera la domenii care ii sunt foarte de familiare. Spre deosebire de Tolkein si C.S. Lewis care in cartile lor creeaza o lume imaginara, J. K. Rowling isi inspira scrierile din activitatea oculta contemporana.

Intregul univers vrajitoresc ilustrat in Harry Potter are corespondent in lumea reala. Programul scolii Hogwarts este inspirat din activitatea Ordo Anno Mundi (OAM), grupare oculta din Londra care venereaza serpii. Ca si la aceasta grupare, programul de instruire dureaza 7 ani; programa include cursuri despre: scrierea runica, transformarea in animale, varcolaci, ghicirea in globul de cristal, clarviziune si divinatie. La Hogwarts, lui Harry i se spune in primul an: "transformarea este una din vrajile cele mai complexe si periculoase pe care le veti invata." (Harry Potter si piatra filozofala).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.