Harry Potter si Piatra Filozofala

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.18

nivel: Gimnaziu

Harry Potter-primul roman (Piatra Filozofala) scris de J.K.Rowin este un roman pentru copii ca si celelalte romane Harry Potter: Camera Secretelor, Prizonierul din Azkaban, Pocalul de Foc si Ordinul Phoenix care au atras atentia copiilor din simplu fapt ca sfideaza realitatea.
Personajul principal este un mic vrajitor de unsprezece ani ,a-i carui parinti au[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Harry Potter si Piatra Filozofala

Harry Potter-primul roman (Piatra Filozofala) scris de J.K.Rowin este un roman pentru copii ca si celelalte romane Harry Potter: Camera Secretelor, Prizonierul din Azkaban, Pocalul de Foc si Ordinul Phoenix care au atras atentia copiilor din simplu fapt ca sfideaza realitatea.
Personajul principal este un mic vrajitor de unsprezece ani ,a-i carui parinti au fost omorati cativa ani inainte de nastere sa . Vrajitorul intunecat pe nume Cap-de-Mort care i-a omorat parintii a incercat sa-l omoare si pe el numai ca dintr-un motiv anume cand a incercat sa-l omoare a inceput sa-si piarda puterile si a fugit, Harry a ramanand cu o cicatrice pe frunte. De atunci a ramas faimos ca fiind singurul baiat care i-a tinut piept Lordului Intunericului.
Dupa ce i-au fost omorati parintii Harry a fost dus la casa matusii si unchiului sau de catre Hagrid un urias care lucra la Hogwarts -scoala de farmece si vrajitorii.
Unchiul si matusa lui erau persoane foarte mandre si ingamfate.Nu se gandeau decat la ei si mai ales la fiul lor Dudlei,care era la fel de rau ca ei.In fiecare dimineata Harry trebuia sa pregateasca micul dejun si cafeaua,plus celelalte treburi gospodaresti la care era solicitat.Si asa anii au trecut si Harry a implinit unsprezece ani.
Actiunea romanului se desfasoara pe doua planuri principale ;una in viata de zi cu zi si alta in lumea imaginara a Hogwards-ului.In viata de zi cu zi asistam la problemele micului Harry care este in permanenta disputa cu familia unchiului sau.In cel de al doilea plan actiunea se desfasoara in lumea magica a vrajitorilor de la scoala de magie Hogwats.
Dintre momentele principale ale actiunii din viata reala remarcam urmatoarele:
-proasta crestere a varului sau Dudlei care de ziua sa reproseaza parintilor ca a primit mai putine cadouri ca anul trecut.
-vizita la gradina zoologica unde Harry isi da seama de puterile sale magice cand sta de vorba cu un sarpe si face sa dispara geamul de protectie
-primeste vizita ``Marelui Hagrid``-paznicul de la Hogwars care i-i confirma faptul ca a fost admis ca tanar elev la scoala de magie,luindu-l sa-si cumpere toate cele necesare scolii.
De aici incolo patrundem in planul al doilea al actiunii incepand sa ne familiarizam cu elementele lumii vrajitorilor.Dintre momentele mai importante remarcam urmatoarele :
-mersul cu trenul de la peronul 9 care nu exista in realitate
-impartirea pe ``case` cu ajutorul palariei magice ; `- cercetasi,viperini,ochi de soim,astropufi,care intrau intr-o competitie pana la sfarsitul scolii,cu ajutorul palariei magice ; -descoperirea cainelui cu doua capete care pazea miraculoasa ``Piatra Filosofala``;
- scaparea din`` iarba diavolului `` un alt obstacol in calea spre``Piatra Filosofala`` , care era sa i-i sugrume; - prindere ``cheii ruginite ``care le facilita deschiderea usii spre incaperea unde era ``Piatra Filosofala`` ;
- jocul de sah magic unde Harry este ajutat de prietenul sau Ron Wesley;
- gasirea ``Pietrei Filozofale``,ascunsa in ``Oglinda lui Erisset``datorita inteligentei si puritatii sufletesti ale lui Harry;
- invingerea Lordului Intunericului care era unul si acelasi trup cu profesorului Quirel;
- discutia cu profesorul Dumbledore care ii multumeste pentru curajul sau;
- castigarea ``Cupei cupelor ``de catre cercetasi -casa in care erau Harry.Ron si Harmiony ,prin punctele aduse in finalul competitiei de catre cei trei eroi;
- plecarea de la Hogwars in vacanta ,inima lui Harry ramanand la Hogwards unde era adevarata sa casa.

Din acast roman cititorul primeste mesajul ca un copil necajit si fara parinti poate avea prieteni intr-o lume magica unde se poate intampla orice. Si cel mai mult m-a impresionat faptul ca Harry Potter un copil de unsprezece ani a putut trece prin atatea necazuri fiind un exemplu de urmat pentru multi copii cu situatie si posibilitati mult mai mari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.