Handbal

2x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.15

nivel: Liceu

c) Tehnico-tactic

Sa cunoasca si sa pastreze pozitia fundamental ape centrul porti si pana la interi; sa se deplaseze in poarta cu pasi adaugati razanti cu solul; sa prinda sis a paseze mingea (putand fi utilizat si ca jucator de camp). Apararea mingilor sa fie executata fara o accentuare a procedeelor tehnice corecte, dar trebuie sa intervina la mingile joase cu piciorul( sau pic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Handbal

c) Tehnico-tactic

Sa cunoasca si sa pastreze pozitia fundamental ape centrul porti si pana la interi; sa se deplaseze in poarta cu pasi adaugati razanti cu solul; sa prinda sis a paseze mingea (putand fi utilizat si ca jucator de camp). Apararea mingilor sa fie executata fara o accentuare a procedeelor tehnice corecte, dar trebuie sa intervina la mingile joase cu piciorul( sau picioru si mana), la mingile inaltecu una sau cu ambele maini, la mingile aruncate la semiinaltime cu mana; trebuie urmarita ca executarea fandarilor, sami fandarilor sau pasilor laterali, pt interventia la mingile joase, sa nu se execute prin pasire ( ridicarea talpii piciorului mult deasupra solului) ci prin tararea piciorului pe sol.

d) Psihic: curaj, vointa, atentie, viteza de reactie, temperament, anticipare, motivatie.
4. Sarcini si obiective

a) Pregatirea fizica generala cu ceilanti companenti ai grupei, insistand asupra executilor mai ample (mobilitatea,forta) si mai rapide (viteza):
- dezvoltarea vitezei de deplasare,
- dezvoltarea vitezei de reactie,
- dezvoltarea indemanarii generala (mobilitate, suplete, echilibru, coordonare, orientarea spatiala),
-dezvoltarea fortei generale (accent pe brate, abdomen si spate),
-dezvoltarea detentei (accent pe membrele inferioare).

b) Pregatirea tehnico-tactica:
-invatarea pozitiei fundamentale in centru portii ( accent pe insusirea corecta a acesteia, pozitia picioarelor, bratelor si a trunchiului),
- invatarea deplasarii in poarta in functie de locul unde sa afla mingea, mentinand pozitia fundamentala,
- invatarea prinderi si pasari mingii de pe loc, cu joc de picioare si din alergare, portarii vor participa la toate exercitile de prindete-pasare, impreuna cu ceilalti jucatori de camp,
- invatarea aruncari la poarta de pe loc, precedata de pas incrucisat si adaugat si din saritura,
-apararea mingilor aruncate la poarta din diverse unghiuri, actiunile de aparare pornind din pozitia fundamentala,
- invatarea respingerii cu doua maini a mingilor aruncate sus si la semi inaltime,
-invatarea respingeri mingi cu piciorul (ducerea piciorul razant cu soldul la pasirile laterale, semi fandarile si fandarile necesare aparari mingilor aruncate jos),
- invatarea recuperari rapide a mingi si repunerea ei in joc la intermediar.

....

II. REALIZAREA PREGATIRI PORTARULUI

Realizarea procesului de pregatire a portarilor de handball presupune practic realizarea modelului stability ,ata din punct de vedere motric cat si tehnico-tacatic,theoretic si psihic.Dupa cum a fost mentionat anterior,modelulsau mai bine spus modelele necesita esalonarea continutului pregatiri pe o perioada mai indelungata de timp,in functie de caracteristicile somatice,functionale si psihice ale sportivilor,in diferitele etape ale pregatiri specifice.

Esalonarea continutului pregatiri presupunela randul ei o metodica adecvata specificului etapei respective,metodica ce trebuie sa tina cont de mai multe repere ,printer care putem mentiona:posibilitatile psihomotrice individuale, specificul efortului in handball si specificul postului de portar, conditiile materiale de prgatire, sistemul competitional, obiectivele de performanta ce trebuie indeplinite, corelarea acestor factori este posibila prin stabilirea si realizarea unor sarcini si obiective reale pe fiecare etapa in parte si prin utilizarea unor mijloace adecvate in cadrul procesului practice de pregatire.

Pornind de la modelele stabilite anterior,a fost relizata o esalonare a sarcinilor si obiectivele antrenamentului portarului de handbal, pe factori antrenamentului si pe niveluri sportive stabilite de sistemul competitional intern la nivelul junioratului. In acelasi timp continutul pregatirii este esalonul pe cele trei stadii ale instruirii: invatare, consolidare si perfectionare.
Prezentata grefic, aceasta esalonare poate fi utilizata in orice moment al pregatiri sportive, in acelasi timp putand da relati despre sarcinile si obiectivele ce trebuie realizate dar si date ce pot fi luate ca system de referinta in analiza munci sau a randamentului munci depuse pe o perioada mai indelugata de timp.

Se poate observa ca realizarea tuturor sarcinilor si obiectivelor duce practice la realizarea modelului public final stabilit anterior dar in acelasi timp si a modelelor intermediare necesare verificari munci practice depuse pe o perioada de timp sau etapa de instruire.
Limitele stabilite prin aceasta esalonare nu sunt rigide in directia depasiri lor intr-un sens sau altul in functie si de posibilitatile individuale ale sportivilor cu care se lucreaza. Exista in acelasi timp o suprapunere a doua staid de instruire in cadrul aceleiasi etape, fapt care duce in final la o usurate a realizari sarcini respective si la o posibilitate ami mare de manevrare a mijloacelor de realizare a acesteia. Posibilitati mai largi valorificarea a experientei profesorilor prezinta factorul de pregatire fizica, in cadrul careia calitatile motrice au fost repartizate pe cele patru etape ale instruiri sportive.

Urmarirea realizari continutului pregatiri comforme esalonari prezentate, aduce cu sine posibilitatea unei munci sistematice, depuse in vederea realizari modelului final al portarului de handbal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.