Hamlet - caracterizare

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.25

nivel: Liceu

Hamlet actioneaza cu graba si este impulsiv. Cand acesta actioneaza , cu premeditare sau fara , reuseste chiar sa’l nimereasca pe Polonius, care se afla dupa o perdea , cu o sabie fara nici macar sa se uite daca este sau nu cineva acolo.

Printul tinde sa paseasca foarte repede spre rolul de „ om rau „ actionand irational si suparand celelalte personaje cu discursu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hamlet - caracterizare

Hamlet actioneaza cu graba si este impulsiv. Cand acesta actioneaza , cu premeditare sau fara , reuseste chiar sa’l nimereasca pe Polonius, care se afla dupa o perdea , cu o sabie fara nici macar sa se uite daca este sau nu cineva acolo.

Printul tinde sa paseasca foarte repede spre rolul de „ om rau „ actionand irational si suparand celelalte personaje cu discursurile sale salbatice. Este foarte important de spus ca Hamlet este extrem de melancolic si nemultumit de situatia din Danemarca si din propria familie si chiar de intreaga lume. Nu este deloc de acord cu mama sa , Gertrude , in privinta casatoriei cu Claudius. O reneaga pe Ophelia , femeia pe care odata spunea ca o iubeste din toata inima .

Cuvintele personajului indica disgust si neincredere in femeie in general. La un anumit moment din piesa , Hamlet ajunge chiar sa’si imagineze propria si nu exclude nici posibilitatea unei sinucideri. Dar, in ciuda tuturor faptelor care provoaca dezaprobare , fapte facute de print , este remarcabil ca acesta si urmasul aparent al Danemarcei se gandesc la aceste lucruri personale numai in termeni psihologici. Hamlet petrece relativ putin timp gandindu’se la amenintarile care vin din afara tarii si au in vizor securitatea natinala a Danemarcei , dar si la amenintarile care provin din interiorul statului ( si printul ajuta la construirea acestora tocmai prin nepasarea lui ).

Evolutia sa de la fiinta echilibrata, iubitoare de adevar si dreptate , dornic de viata in armonie cu ceilalti si totodata intr’o fireasca armonie interioara la peronajul dornic de razbunare , necrutatorsi cuprins de o furie oarba , se petrece pe fundalul descoperirii raului si viciului din lume si mai ales din Curtea Regala , loc in care isi traieste propria drama.

Sovaielile si taraganarile lui inainte de a’si razbuna tatal au fost investite de autor cu valori simbolice. Ele sunt proprii fiintei umane , ca si zbuciumul interior de altfel. Constiinta propriei drame este data de constiinta ca aceasta e drama lumii in general , iar omul , vorba cronicarului „ se afla supt vremi „
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.