Hame Romania - proiect practica

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 6.17

nivel: Facultate

Referat despre Hame Romania - proiect practica
Actuala societate HAME extinde continuu programul ei de productie in concordanta cu cerintele modului de alimentatie modern. Actual, cu productia sa de peste 100 000 tone de produse finite, face parte din grupa celor mai mari producatori cehi de alimente.

3. Misiune
Misiunea HAME este productia alimentelor de lunga durata [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Hame Romania - proiect practica

Referat despre Hame Romania - proiect practica
Actuala societate HAME extinde continuu programul ei de productie in concordanta cu cerintele modului de alimentatie modern. Actual, cu productia sa de peste 100 000 tone de produse finite, face parte din grupa celor mai mari producatori cehi de alimente.

3. Misiune
Misiunea HAME este productia alimentelor de lunga durata si alimentelor racite. Activitatile de productie ale societatii cuprind prelucrarea carnii, bulionului de rosii, legumelor si fructelor. HAME este un producator cu cea mai mare oferta de pateuri din ficat, a mancarurilor gatite, conservelor de carne, legumelor sterilizate, salatelor de legume, ketchupurilor, sosurilor, marmeladelor, gemurilor, compoturilor, siropurilor, hranei pentru copii.

Sortimentul HAME cuprinde si o serie de produse racite din carne, legume si fructe. Societatea pe actiuni HAME se angajeaza intr-o masura remarcabila in sfera de sprijinire a programelor caritative si sociale, proiectelor culturale si de asemenea sprijina activitatile sportive. In fiecare an Hame colaboreaza cu zeci de Case de copii din intreaga Republica Ceha, unde se straduie sa le faca copiilor mai prielnica perioada de vacanta, a Craciunului sau a Pastelui, precum si a altor tipuri de activitati in decursul intregului an. Copiii se bucura in fiecare an indeosebi de ursuletii rosii de plus, carti, carti de colorat, produse din portofoliul societatii Hame si de o serie intreaga de lucruri marunte.

4. Obiective
Unul din principalele obiective ale Hame este ca in urmatorii trei si cinci ani sa dubleze cifra de afaceri a grupului Hame. Aceasta nu va putea fi realizata doar prin cresterea cifrei de afaceri, ci si prin achizitii, pentru care are fonduri suficiente, dar si isi propune ca evolutia din Romania sa fie superioara celei la nivel de grup. Compania ceha Hame a fost preluata in prima parte a acestui an de fondul de investitii islandez Nordic Partners, dar potrivit reprezentantilor Hame, aceasta preluare la nivel de grup nu va afecta activitatea din Romania.

In ceea ce priveste strategia grupului, reprezentantii Hame sunt in continuare interesati de achizitii atat in Romania, cat si in imprejurimi, principalul focus fiind companiile cu un brand puternic prin achizitia carora sa poata deveni lider de piata. Nordic Partners vrea sa faca din Hame o baza de dezvoltare a produselor in Europa Centrala si de Est. Atat in Ungaria si Ucraina, cat si in alte tari vecine, se discuta achizitii noi, dar se ia in calcul si o investitie greenfield.

Prin intermediul acestor achizitii, Hame Romania va fi influentata pozitiv deoarece doreste sa incheie in curand o achizitie in afara Romaniei, iar o parte din capacitatea de productie a companiei pe care o va achizitiona se vrea in fabrica de la Caracal.

Potrivit reprezentantilor Antrefrig, anul trecut compania nu a reusit sa atinga in totalitate obiectivele dorite. " Schimbarea majora a fost trecerea la distributia produse lor Antrefrig printr-un distribuitor unic. Hame a diversificat gama de produse, in special pe pateuri. Recent, a introdus pe piata gama de pateuri la 60 de grame, ambalate in aluminiu, intr-o forma speciala, ce se adreseaza segementului premium. Sortimentele introduse mentin trendul pietei, dar exista si unele sortiemente, cu gusturi speciale, cum ar fi pateul de ficat (de porc) cu carne de vanat sau pateul de ficat cu migdale.

Anul acesta, Hame Romania va investi in tehnologie intre 600.000 de euro si un milion de euro pentru a creste capacitatea de productie a fabricii de la Caracal, iar daca va fi necesar, reprezentantii sunt dispusi sa contruiasca si noi hale de productie. Grupul intentioneaza de asemenea sa isi extinda portofoliul in viitorul apropiat cu produse refrigerate, cum sunt sanvisurile, acesta fiind pentru producatori un segment de viitor pe plan local.

Bugetul de marketing pe care Hame il repartizeaza in fiecare tara in care este prezent este de intre 6 si 10% din cifra de afaceri. In Romania, bugetul tinde spre limita superioara, de 10%.

Anul acesta compania va investi atat in campanii tv, cat si in campanii la rafturile magazinelor atat pentru brandul Hame, cat si pentru Antrefrig. Potrivit reprezentantilor grupului ceh, Hame Romania se afla in prezent pe locul doi in piata pateurilor din carne, dupa achizitia producatorului de pateuri din carne Antrefrig, si asteapta pentru anul acesta o crestere a afacerilor de cel putin 20%.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.