Halucinogene si disociative

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.93

nivel: Facultate

LSD-ul este cunoscut pe stradasub diferite denumiri: "acid, sugativa, tampon-acid, picatura, zahar, voiaj, zahar-cristal, ochi de geam" etc. PCP: "inger, prf de inger, praf pentru prosti, combustibil de racheta, ozon, lichid de imbalsamare, pace, barca, barca-dragostei, super iarba"s.a.m.d. Ketamina se comercializeazasub denumirea de: "cocoasa, Valium-ul pisicii, ulei de miere, jet, K, vitaminaK,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Halucinogene si disociative

LSD-ul este cunoscut pe stradasub diferite denumiri: "acid, sugativa, tampon-acid, picatura, zahar, voiaj, zahar-cristal, ochi de geam" etc. PCP: "inger, prf de inger, praf pentru prosti, combustibil de racheta, ozon, lichid de imbalsamare, pace, barca, barca-dragostei, super iarba"s.a.m.d. Ketamina se comercializeazasub denumirea de: "cocoasa, Valium-ul pisicii, ulei de miere, jet, K, vitaminaK, special K, K, purpura, super acid, super C" si lista este departe de epuizare.
Simptome clinice.

LSD. Produsul initial este o pulbere cristalinaclarace poate fi amestecatacu aditivi si transformatain pilule (picatura) sau lamele subtiri de gelatina(ochi de geam), dar forma cea mai comunaeste prin impregnare in hirtie de sugativasau alt suport (in general colorat pentru a masca efectele de degradare ale LSD-ului in timp). O dozade circa 30 micrograme, isi incepe efectele la 30-90 min. dupaingerare atinge maximum la 2-4 ore si poate actiona in medie, timp de 8-12 ore. Toleranta la LSD se dezvoltarapid, fiind completadupa3-4 zile de consum continuu, neexistind in afara unei deAZpendente psihologice o dependentafizicasau o simptoAZmatologie de sevraj.

Toleranta este incrucisatapentru o serie de alte halucinogene ca psilocibinasi mescalina, dar nu si pentru marijuana, amfetamine sau PCP si in general pentru drogurile care nu actioneazadirect pe receptorii serotoninergici afectati de LSD. Toleranta la LSD descreste rapid in cazul stoparii timp de citeva zile a utilizarii substantei.In termeni de farmacotoxicitate, LSD-ul are un indice terapeutic foarte mare; doza letalanu a fost determinatala om: s-au descris supravietuiri la doze de 100 de ori doza medie (care este aprox. 300iEURsg).

Nu se descriu efecte neurotoxice in mod evident imputabile LSD sau derivatilor inruditi si nici efecte teratogene sau alterari cromozomiale.Simptome psihice. Supradoza sau intoxicatia se caracterizeazaprin moAZdificari comportamentale inadaptative si tulburari de perAZceptie, la peste 50% dintre pacienti notindu-se uneori, aparitia la un interval relativ de timp de la ingerarea droAZgului a unor stari halucinogene, cu o duratade citeva miAZnute. Delirul halucinogen apare rar, fiind favorizat de foloAZsirea substantelor in stare pura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.