Haine pentru persoane supraponderale

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.70

nivel: Facultate

1.Elemente specifice ale mediului de marketing
Mediul de marketing al unei intreprinderi este format din totalitatea factorilor de natura economica, sociala, demografica, politica, culturala, juridica, administrativa, care actioneaza asupra activitatii intreprinderii si din totalitatea resurselor interne ale firmei care sunt supuse acestei actiuni.

Mediul de marketing al une[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Haine pentru persoane supraponderale

1.Elemente specifice ale mediului de marketing
Mediul de marketing al unei intreprinderi este format din totalitatea factorilor de natura economica, sociala, demografica, politica, culturala, juridica, administrativa, care actioneaza asupra activitatii intreprinderii si din totalitatea resurselor interne ale firmei care sunt supuse acestei actiuni.

Mediul de marketing al unei intreprinderi are doua parti:
Extern, cu doua componente:Macromediu (acei factori care au o influenta indirecta asupra intreprinderii). Dintre componentele macromediului fac parte:Mediul politic, format din structurile sociale ale societatii, fortele politice ce actioneaza si de raporturile stabilite intre acestea. Ca factori din mediul politic am putea preciza noi legi date privind standardele de calitate ( nu poate fi folosita materie prima de o calitate indoielnica ); sau privind concurenta ( este impotriva legii practicarea unei concurente neloiale prin utilizarea necorespunzatoare a secretelor comerciale ) , noua lege privind scaderea salariilor bugetarilor cu 25% , fapt care duce la scaderea veniturilor si a nivelului de trai.

Mediul economic: intre factorii care influenteaza puterea de cumparare se numara veniturile curente, veniturile disponibile, costurile, tendinta spre economii sau consum, politica de credite, existenta firmelor concurente cu preturi la niveluri scazute.Mediul social include institutiile si factorii care definesc o societate, conferindu-i un sistem propriu de valori, de traditii, norme si obiceiuri ce genereaza un anumit comportament etic, moral si cultural pentru toti membrii sai. Acesti factori influentand comportamenul de consum si de cumparare al consumatorilor, devine evident pentru marketeri necesitatea monitorizarii mediului cultural, urmarirea tendintelor si schimbarilor survenite de la o generatie la alta.

Mediul tehnologic: tehnologia poate determina modul de satisfacere a diferitelor trebuinte ale consumatorilor si influenteaza deciyiile de marketing referitoare la noi produse si servicii. Acest lucru putand fi perceput in pricipal ca o amenintare din punctul de vedere al aparitiei inovatiilor ce ar putea depasi performanta produsului nostru.Mediul legislativ: legislatia comerciala poate fi impartita in trei mari grupe de legi, si anume: legi destinate reglementarii concurentei de piata, legi pentru protectia consumatorului si legi de interes general pentru societate.

Mediul natural: pretul produselor este influentat de costul materiilor prime, al energiei si, in ultimul rand, de cheltuielile pentru reducerea poluarii. Gestionarea optima a resurselor naturale este o problema importanta atat pentru agentii economici cat si pentru organismele de stat. Acest mediu ne dicteaza tipul de imbracaminte pe care il putem comercializa si tipurile de materiale pe care le putem utiliza, prin interventia sezonalitatii si a climei, factori ce influenteaza procesul alegerii articolelor de imbracaminte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.