Haiku

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.63

nivel: Facultate

Haiku este o forma de poezie specific japoneza, care contine 17 silabe, repartizate pe 3 linii, ce contin 5,7 si 5 silabe. Aceasta forma a poeziei s-a impus in secolul al XVIII--lea. Haiku este cel mai cunoscut tip de poezie japoneza. Aceasta forma a poeziei este imitata in engleza si in alte limbi. Aceasta poezie trebuie neaparat sa contina cuvantul care defineste anotimpul in care a fost scris h[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Haiku

Haiku este o forma de poezie specific japoneza, care contine 17 silabe, repartizate pe 3 linii, ce contin 5,7 si 5 silabe. Aceasta forma a poeziei s-a impus in secolul al XVIII--lea. Haiku este cel mai cunoscut tip de poezie japoneza. Aceasta forma a poeziei este imitata in engleza si in alte limbi. Aceasta poezie trebuie neaparat sa contina cuvantul care defineste anotimpul in care a fost scris haiku-l.

Haiku-l exprima sentimente si stari, reda un moment.
Chiar daca tema unui haiku poate fi orice, de obicei, este redata o situatie din viata reala, care sa-I ofere cititorului o experienta unica. Ne intrebam, oare, care este motivul pentru a scrie un haiku? Acest motiv este reprezentat de impartasirea momentelor, fie frumoase, fie mai putin frumoase din viata de zi cu zi. Pentru a ajunge la profunzime, cititorul trebuie sa se deplaseze, imaginar, bineinteles, punandu-se in locul autorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.