Gura uscata - 9 solutii de umectare a gurii

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Totusi, cel mai des uscaciunea gurii constituie un efect secundar al me-dicatiei prescrise sau cumparate fara reteta, spune medicul de familie Stephen Amiel. intre medicamentele incriminate se numara tabletele pentru tratarea hipertensiunii (care contin ca substante de baza enalaprilul sau captoprilul), antihistaminicele, codeina sau analgezicele pe baza de morfina si decongestionantele continand [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gura uscata - 9 solutii de umectare a gurii

Totusi, cel mai des uscaciunea gurii constituie un efect secundar al me-dicatiei prescrise sau cumparate fara reteta, spune medicul de familie Stephen Amiel. intre medicamentele incriminate se numara tabletele pentru tratarea hipertensiunii (care contin ca substante de baza enalaprilul sau captoprilul), antihistaminicele, codeina sau analgezicele pe baza de morfina si decongestionantele continand pseudoefedrina hidroclorurata.

Pe masura ce populatia imbatraneste, iar prescrierea de medicamente deAZvine din ce in ce mai obisnuita, gura uscata ajunge sa fie un simptom tot mai raspandit. Gasiti aici cateva sugestii pentru ameliorarea uscaciunii, cu scoAZpul de a proteja tesutul moale si a preveni degradarea dintilor.

Mestecati guma fara zahar. Mestecatul stimuleaza glandele salivare, incercati guma fara zahar care contine xylitol, un edulcorant care reduce numarul bacteriilor raspunzatoare de aparitia cariilor dentare, va recomanda stomatologul Dan Peterson.Luati o gura de apa. Pe parcursul zilei luati frecvent cate o gura de apa. Plimbati-o prin gura si printre dinti, pentru a scapa de senzatia de uscaciuAZne, va sfatuieste dr. Caimi.

Beti zilnic 8 pahare (a 250 ml) de apa, spune specialista in igiena dentaAZra Anne Bosy. Cu cat sunteti mai activ, cu atat aveti nevoie de mai multa apa. Daca faceti exercitii la o sala de sport, luati cu dvs. si o sticla cu apa. Daca aveti o intrunire care dureaza toata ziua, asigurati-va ca pe masa exisAZta sticle cu apa.Sugeti bucatele de gheata. Cuburile de gheata reprezinta alta sursa de apa, spune dr. Caimi. Dar sugeti-le, nu le mestecati. Mestecatul ghetii poaAZte dauna dintilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.