Grupe de substante organice cu aplicatii in parfumerie

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Alcoolul benzilic ( C6H5CH2OH ) cu miros slab floral - fructat si dulceag. Este prezent in uleiurile de iasomie ( Jasminum fruticans ) si frunze de ceai (Thea chinensis)
Alcoolul cinamic ( C6H5=CHCH2OH ), extras din uleiul de narcise, cassia si muguri de Populus balsamifera, are gust amar si miros floral de zambile si trandafir. Se intrebuinteaza in parfumerie pentru compozitii flor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Grupe de substante organice cu aplicatii in parfumerie

Alcoolul benzilic ( C6H5CH2OH ) cu miros slab floral - fructat si dulceag. Este prezent in uleiurile de iasomie ( Jasminum fruticans ) si frunze de ceai (Thea chinensis)
Alcoolul cinamic ( C6H5=CHCH2OH ), extras din uleiul de narcise, cassia si muguri de Populus balsamifera, are gust amar si miros floral de zambile si trandafir. Se intrebuinteaza in parfumerie pentru compozitii florale ( nu nuante de liliac, lacramioare si zambile ) sau in aromatizari cu gust de fructe.
Se gasesc in cantitati mai mari in uleiurile eterice din fructe, flori si frunze.

Aldehida caprilica ( octanal), lichid putin solubil in apa dar bine solubil in etanol 70%; are miros puternic penetrant, amintind de portocale, lamai, geraniu, caise si miere de albine. Se foloseste in ape de colonie si in arome pentru produse zaharoase. Aldehida caprinica (decanal ), prezenta in uleiul de citrice si neroli; are miros puternic, dulce, cu nuante de citrice si coji de portocale. Se utilizeaza in parfumerie, la reconstituirea uleiurilor de citrice si in alte arome.

Aldehida laurica ( dodecanal) este semisolida, cu miros dulceag si proaspat, ierbos, prezent in frunze de dafin ( Laurus nobilis ), citrice si uleiuri de conifere. Este utilizata mult in parfumerie si la realizarea aromei de unt, banane, miere si caramel. Aldehida anisica prezenta in uleiul semintelor de anason ( Pimpinelle anisum ) , fenicul si vanilie. Este solubila in etanol 60% si prezinta miros floral, dulceag, cu nuante de mimoze si flori de paducel. Se utilizeaza in parfumerie pentru compozitii florale de tip liliac si in amestecuri de aromatizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.