Grup Nestle

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Compania elvetiana Nestle a fost infiintata in 1866 si este liderul mondial al industriei alimentare. In prezent are 253.000 de angajati si 511 unitati operationale in aproape fiecare tara a lumii. Compania isi propune sa devina lider in domeniul alimentatiei, bauturilor, nutritiei, sanatatii si bunastarii, printr-un proces continuu de cercetare si dezvoltare. In Romania, Nestle este [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Grup Nestle

Compania elvetiana Nestle a fost infiintata in 1866 si este liderul mondial al industriei alimentare. In prezent are 253.000 de angajati si 511 unitati operationale in aproape fiecare tara a lumii. Compania isi propune sa devina lider in domeniul alimentatiei, bauturilor, nutritiei, sanatatii si bunastarii, printr-un proces continuu de cercetare si dezvoltare. In Romania, Nestle este prezenta din anul 1995. Compania detine o fabrica la Timisoara si are peste 650 de angajati.

Activitatea Nestle in Romania a inceput in Bucuresti, in iulie 1995, cu un birou de reprezentanta care avea 6 angajati ("Societe pour l'Exportation des Produits Nestle SA") si se ocupa cu importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrana pentru nou nascuti, supe si cuburi instant. In anul 2000 Nestle a achizitionat JOE IBC, producatorul local de napolitane, lider de piata cu marca JOE. Nestle Romania a continuat sa produca napolitane marca JOE, iar de-a lungul anilor, productia a devenit tot mai complexa. In prezent, fabrica dispune de 3 linii de productie napolitane si si-a diversificat activitatea achizitionand echipamente necesare procesului de ambalare cafea.

Datorita calitatii produselor, s-au dezvoltat si relatiile comerciale externe - in prezent, produsele fabricate la Timisoara se exporta in peste 10 tari. Distributia produselor Nestle a evoluat in ritm accelerat. Pornind de la un singur distribuitor national cu care se lucra in 2003, in 2004 a inceput procesul de distributie directa catre clienti internationali, in timp ce piata traditionala a fost acoperita printr-un sistem de parteneri de distributie regionali. In prezent, Nestle Romania colaboreaza cu 12 clienti internationali si 12 parteneri de distributie regionali.

Vanzarile inregistrate de Nestle Romania au crescut in perioada 2003 - 2007 cu aproximativ 300%. Un factor de succes in atingerea acestui nivel, l-a constituit instruirea pe plan local si international a angajatilor din departamentul vanzari. Nestle s-a implicat activ si in pregatirea fortei de vanzare a partenerilor de distributie. Astfel, compania Nestle si-a implementat cu succes si in Romania principiile sale operationale:Produse alimentare de cea mai inalta calitate oferite consumatorilor romani;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.