Gripa - remedii pentru combaterea microorganismului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

Nu asteptati sa va vaccinati abia cand virusul circula neAZstanjenit, deoarece vaccinului ii trebuie cel putin 2 saptamani ca sa-si faca efectul. Si nu recurgeti la vaccinarea antigripala daca sunteti alergic la oua -- virusul gripal se cultiva pe oua -- sau aveti o sarcina in curs.
Vaccinarea antigripala este extrem de eficienta doar impotriva virusului gripal, explica dr. Amiel, insa exis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gripa - remedii pentru combaterea microorganismului

Nu asteptati sa va vaccinati abia cand virusul circula neAZstanjenit, deoarece vaccinului ii trebuie cel putin 2 saptamani ca sa-si faca efectul. Si nu recurgeti la vaccinarea antigripala daca sunteti alergic la oua -- virusul gripal se cultiva pe oua -- sau aveti o sarcina in curs.
Vaccinarea antigripala este extrem de eficienta doar impotriva virusului gripal, explica dr. Amiel, insa exista o multime de alte imbolnaviri care seaAZmana cu gripa si care se manifesta pe tot parcursul anului.

Asadar, daca ati facut anterior vaccinarii o viroza respiratorie, nu presupuneti ca sunteti imun la gripa si ca nu mai aveti nevoie de vaccinare la inceputul iernii.Nu criticati vaccinarea daca mai faceti raceli sau o boala asemanatoare gripei, va indeamna dr. Amiel. Vaccinul antigripal va poate salva viata.Evitati aglomeratiile. Deoarece virusul se raspandeste cu usurinta, in timpul unei epidemii evitati cinematografe, teatre, magazine sau alte locuri alomerate. Si pastrati distanta fata de persoanele care stranuta sau tusesc, chiar daca trebuie sa iesiti din lift sau sa renuntati la scaunul din autobuz.
Feriti-va de frig. Expunerea prelungita la vreme umeda si rece va scaAZde rezistenta si creste riscul de infectie.

Renuntati la obiceiurile daunatoare. Fumatul si alcoolul pot si ele sa submineze rezistenta la boala.Fumatul indeosebi este nociv pentru tractul respirator si accentueaza susceptibilitatea la gripa.
Sarutati, dar pe riscul dvs. Sarutul reprezinta o cale sigura de a rasAZpandi gripa, spune dr. Gossel. Chiar dormitul in aceeasi camera cu parteneAZrul gripat poate aduce necazuri. Asa ca, daca este posibil, treceti in camera alaturata.Mentineti-va rezistenta la boala. Nu obositi si nu va epuizati. ZugraAZviti camera de zi sau faceti curatenie in pod in alta perioada a anului, nu in sezonul gripei.

sati sa iasa din ele dioxidul de carbon inainte de a le bea, deoarece bulele pot crea gaz in stomac, provocandu-va o stare de disconfort in plus."Potoliti-o cumva. Gripa adevarata este insotita de temperatura mare, spuAZne medicul de familie Stephen Amiel. Aceasta face sa vi se inrautateasca durerile de cap si musculare, sa se accentueze deshidratarea, lasandu-va vlaAZguit si fara chef de viata. Exista cateva modalitati de a va putea linisti orgaAZnismul, intre care combaterea temperaturii (v. Febra).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.