Grecia

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 8.13

nivel: Gimnaziu

Referat despre Grecia
CLIMA
La sud de Mediteraneana:veri calde si secetoase, ierni blande
La nord:ierni uscate
Temperaturiile medii: in Atena:in ianuarie +10,50 C in iulie:+28 C in Salonic in ianuarie: +5,5 C

CE TREBUIE SA STITI
1.In Grecia, un singur loc nu este accesibil femeilor si copiilor: manastirile de pe Muntele ATHOS. In peninsula Athos s-[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Grecia

Referat despre Grecia
CLIMA
La sud de Mediteraneana:veri calde si secetoase, ierni blande
La nord:ierni uscate
Temperaturiile medii: in Atena:in ianuarie +10,50 C in iulie:+28 C in Salonic in ianuarie: +5,5 C

CE TREBUIE SA STITI
1.In Grecia, un singur loc nu este accesibil femeilor si copiilor: manastirile de pe Muntele ATHOS. In peninsula Athos s-au pastrat 24 de manastiri ortodoxe.
2.Din 1979, Atena aste acoperita de smog,denumit nefos.
3.Istoria Jucurilor Olipice a inceput in Grecia in 776 iH.. La inceput au fost organizate ca sarbatoare nationala grceasca din patru in patru ani in Olimpia, orasul templelor din Peninsula Peloponez.

Raiul torturat de multimea turistilor

Grecia lasa impreia ca este creatia naturii capricioase: in nord prezinta ca un teritoru unitar, continental european; in sud, insa, teritoriul ei este imprastiat in apele marilor. Daca ar fii sa credem in mituri, Grecia ar fi rezu;attul dragostei tradare din zeita recoltei, Demeter, si zeul marilor, Poseidon.

Grecia se intinde in sudul Peninsulei Balcanice.Tarmul ei este brazdat de numeroase golfuri.Golful Corint desparte partea continentala a tarii de Peloponez, care este lagat de Grecia continentala numai printr-o fasia ingusta de pamant. In acest loc ingust a fost sapat(in 1893) Canalul Corint.

Greciei ii apartin 1.300de3 insule,dintre care numai 250 sunt locuite.Ele pot fii contemplate din vapoarele de vacanta, care plutesc mai tot timpul pe apa albastra a marilor.Puzderia de insule, alaturi de fatadele alebe ale caselor, tavernele si specealiotatilor culinare grecesti sunt motive pentru ori cine sa considere Grecia o setinatie perfecta pentru vacanta.

In ultimu ani, grecii sunt din ce in ce mai constienti ca aceste atuuri turistice sunt, de asemenea, atuuri comerciale. In 1952, tara „zeilor” a fost vizsitata de 52.000 de turisti, in 1969-de 1.000.000, pentru ca, in 1998, sa fie vizitata deja de peste 10.000.000 de turisiti. Pe Acropole se vand in fiecare an 2.000.000 de bil;ete de intrare, iar palatu Regelui Minos este vizitat anual de peste 700.000 de turisti. In ultimele decenii, oaspetii de peste hotare „au invadat” insulele din Marea Ionica si Marea Egee, pana nu de mult obiective turistice perifwrice ale Greciei. S-au construit hoteluri chiar si in locuri altadata nelocuitem, au aparut plaje permanent pline de turisti veniti in vacanta.

Totusi, acest regat al soarelui si al turistilor nu se compune doar din rutine antice si plaje albe. Grecia are si sate inghesuite in Muntii Peloponezului. Atena este acoperita de un smog dens si galben,iar pescarii, in ciuda progresului si a venitului obtinute din turism, nu vor sa renunte la viata traditionala si linistea care o duc.

STATISTICA
Suprafata:131.957 km2(insulele: 25.000 km2 din care 2572elocuiti)
Locuitori:10,9 mil.
Densitatea populatiei:81 loc./km2
Varfurile muntoase cele mai inalte: Olimp 2.917
Tarmuri: 15.020 km (din care 4.000 km caontinentali)
Are granita cu: Albania, Bulgaria, Turcia si F.Y.R.O.M.

CE MERITA VAZUT
In nord: Manastirea Meteor, Delfi, Atena, Acropole cu Partenonul, Odeon, Stadionul Olimpic, Muzeul National de Arheologie, Capul Sunion, Peloponez cu Micene, Epidaur, Olimpia si Mistra,,
Cicladele:Delos si Santorin, Rhodos, Creta si Corfu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.