Grasimile si utilizatorii lor

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Diferentele de comportament manifestate de colesterol sunt determinate de proteina de care este el legat. Lipoproteinele sunt agentii ce transporta colesterolul in sistemul nostru circulator.
Lipoproteinele de joasa densitate (LJD) transporta aproximativ 65 de procente din colesterolul sangvin; ele sunt responsabile de depunerile din artere care, in combinatie cu alte substante, se transfor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Grasimile si utilizatorii lor

Diferentele de comportament manifestate de colesterol sunt determinate de proteina de care este el legat. Lipoproteinele sunt agentii ce transporta colesterolul in sistemul nostru circulator.
Lipoproteinele de joasa densitate (LJD) transporta aproximativ 65 de procente din colesterolul sangvin; ele sunt responsabile de depunerile din artere care, in combinatie cu alte substante, se transforma in ateroame care blocheaza vasele de sange.

Lipoproteinele de foarte joasa densitate (LFJD) transporta aproximativ 15% din colesterolul sangvin, dar sunt necesare ficatului pentru a produce LJD; cu cat cantitatea lor este mai mare, cu atat ficatul elibereaza mai multe LJD si sansele dumneavoastra de a contracta o afectiune cardiaca se inmultesc. Lipoproteine de inalta densitate (LID) transporta in jur de 20 de procente din colesterolul sangvin si, fiind compuse in principal din lecitina, ele sunt eroii cei buni care distrug depozitele de grasimide pe vasele sangvine si asigura circulatia colesterolului fara a bloca arterele.

Studii recente au descoperit faptul ca persoanele cu solduri largi si talii subtiri inregistreaza nivele mai ridicate ale colesterolului LID decat cele cu, abdomenul mare -- ceea ce ar putea explica longevitatea superioara (cu circa opt ani) a femeilor fata de barbati. Pe scurt: cu cat nivelul LID creste, cu atat scade riscul unor afectiuni cardiace.
S-ar putea ca ouale sa nu fie chiar atat de rele precum credeati
Este bine sa adaugam ca, desi consumul de oua in Statele Unite M scazut la jumatate fata de anul 1945, nu s-a inregistrat o reducere a cazurilor de afectiuni cardiovasculare.

Si, cu toate ca Asociatia Cardiologilor Americani considera ouale ca fiind daunatoare, un meniu Biblia Vitaminelor din care ele ar lipsi ar fi tot atat de daunator. Pe langa faptul ca ouale contin cele mai valoroase componente proteice, ele au si lecitina care contribuie la mobilizarea grasimilor. Si, ceea ce este cu mult mai important, ouale ridica nivelul lipoproteinelor de inalta densitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.