Grasimi, proteine si zaharide

5x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.87

nivel: Liceu

Aceste depozite apara organismul impotrivba frigului siprotejata oasele si organele interne impotriva ranilor. Contrar unor teorii la moda, o anumita cantitate de grasime este esentiala pentru pastrarea sanatatii.
Aproape toate alimentele contin grasimi, cu exceptia majoritatii fructelor si legumelor.Produsele animale carne, untura, produse lactate contin asa-numitele grasimi saturate. Nuci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Grasimi, proteine si zaharide

Aceste depozite apara organismul impotrivba frigului siprotejata oasele si organele interne impotriva ranilor. Contrar unor teorii la moda, o anumita cantitate de grasime este esentiala pentru pastrarea sanatatii.
Aproape toate alimentele contin grasimi, cu exceptia majoritatii fructelor si legumelor.Produsele animale carne, untura, produse lactate contin asa-numitele grasimi saturate. Nucile, pestele gras, uleiurilr vegetale si unele margarini usoare contin grasimi nesaturate. Dieticienii recomanda un consum mai mare de grasimi nesaturate decat de grasimi saturate.

Grasimile saturate tncurajeaza colesterolului, substanta produsa pe cale naturala in ficat, dar prezenta si in unele alimente.
Un anumit nivel al colesterolului este esential sanatatii organismului; dar se pare ca ficatul este capabil sa produca intreaga cantitate de colesterol necesara, fara sa fie nevoie sa includem in alimentatie aceasta substanta.
Aceasta nu inseamna ca alimentele cu un continut ridicat de colesterol trebuie evitate, desi persoanele care au un nivel ridicat de colesterol in organism sunt sfatuite ss reduca consumul acestuia.

Deoarece grasimile furnizeaza o energie mai consistenta decat carbohidratii, procentajul lor in alimentatia zilnica trbuie sa fie mai mic. De asemenea, acestea sunt mai satioase decat alte alimente. Nu se poate spune care este cantitatea ideala de grasime din alimentatie: clima rece sau activitatea intensa accentueaza nevoia de grasimi. In general, cel putin 15% din caloriile zilnice trebuie sa provina dsin grasimi, iar media ar fi 20-30%.
Asemenea carbohidratilor, daca consumam mai mult decat este nevoie organismul, excesul se depune sub forma de grasime.

PROTEINELE sunt principalele substante nutritive ce se afla in alimentele pe care la consumam sunt proteinele, carbohidratii, grasimile, vitaminele, mineralele, apa si fibrele. Proteinele sunt raspandite in muschi, oase si cartilagii, piele, lichide ale corpului si toate organele interne, cum ar fi inima, ficatul, rinichii si creierul.Peoteinele pot fi descrise ca substante nutritive constitutive ale organismului. In procesul de digestie proteinele din alimente sunt transformate in aminoacizi.

Organismul apoi separa si foloseste aminoacizi in diferite scopuri. O parte vor fi folositi pentru cresterea si producerea de noi proteine necesare organismului, o alta parte vor fi folositi la refacerea tesuturilor din corp, iar restul vor fi transformati in hormoni, anticorpi si enime. Proteinele se gasesc in carne, peste., oua, lapte si alte produse lactate, precum si in seminte de plante: nuci, boabe de fasole, mazare si cereale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.