Gradinile de pe domeniul Heligan

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.76

nivel: Facultate

In schimb, evenimentele au luat o asemenea turnura, incat acel eveniment nedorit a adus in cele din urma vizitatorii inapoi, iar aspectul paraginit, plin de romansism al domeniului, a captat atentia si imaginatia oamenilor. Mai mult, o mica descoperire in una din incaperi, sub mormane de zidarie, avea sa scoata pentru trezeasca odata pentru totdeauan la viata gradinile. Pe unul din zidurile cazute[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gradinile de pe domeniul Heligan

In schimb, evenimentele au luat o asemenea turnura, incat acel eveniment nedorit a adus in cele din urma vizitatorii inapoi, iar aspectul paraginit, plin de romansism al domeniului, a captat atentia si imaginatia oamenilor. Mai mult, o mica descoperire in una din incaperi, sub mormane de zidarie, avea sa scoata pentru trezeasca odata pentru totdeauan la viata gradinile. Pe unul din zidurile cazute era scris un motto: "Nu veni aici ca sa dormi", semnat de cei care locuiau in casa la acea vreme si datat - august 1914.

Proprietarii au simtit imediat impulsul de a scoate din uitare domeniul odata atat de faimos si dorinta de a-l transforma in cea mai frumoasa si misterioasa gradina.S-a lucrat intens, cu o echipa mare de lucratori si gradina, care a si castigat un premiu de restaurare, este deja cunoscuta pe plan international. In prezent, proprietatea de intinde pe 100 de acri, proiectul de restaurare completa fiind departe de a fi realizat terminat. Proprietarii isi propun ca Gradinile si domeniul Heligan sa devina si sa ramana un exemplu viu al practicilor intelepte, oferind publicului accesul in misterele si inima naturii.

Principala preocupare a fost aceea de a lucra cu natura, acceptand, respectand, protejand si marind gama de habitaturi care se gasesc pe domeniu. In gradina s-a identificat o varietate foarte larga de de plante salbatice, iar vizitatorii sunt bine-veniti sa exploreze fiecare coltisor si sa incerce sa descopere singuri atat speciile mai cunoscute, cat si pe cele rare.Un alt loc interesant de vizitat pe domeniul Heligan este Horsemoor Hide, Centrul de Interpretare a Vietii Animalelor Salbatice (unul din primele spatii dedicate acestui domeniu), unde imagini live ale vietii animalelor de pe proprietate pot fi vazute pe ecrane imense de plasma, plasand vizitatorii in viata de zi cu zi a animalelor salbatice;

acest lucru e pozibil prin camerele de supraveghere montate in puncte cheie si chiar in cuiburile animalelor si pasarilor. Imaginile ofera, fara nici o indoiala, o privire atenta asupra vietii animalelor si sunt de o importanta vitala pentru practicile de management, pentru ca in functie de ele se iau masuri pentru ingrijirea gradinilor si a animalelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.