Gospodarii taranesti

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.78

nivel: Facultate

La acest capitol, in 2006 si 2007 au fost facute studii, identificandu-se mai multe probleme. Cu parere de rau, insa, unele probleme din 2007 au fost extinse si in proiectul din 2008. Ma refer aici la sursele care sunt prevazute pentru redistribuirea TVA-ului. Tinand cont de seceta si canicula din 2007, hotararea de a micsora suma pentru redistribuirea TVA, putea fi luata mult mai rapid, iar acest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gospodarii taranesti

La acest capitol, in 2006 si 2007 au fost facute studii, identificandu-se mai multe probleme. Cu parere de rau, insa, unele probleme din 2007 au fost extinse si in proiectul din 2008. Ma refer aici la sursele care sunt prevazute pentru redistribuirea TVA-ului. Tinand cont de seceta si canicula din 2007, hotararea de a micsora suma pentru redistribuirea TVA, putea fi luata mult mai rapid, iar aceste resurse (100 milioane lei) sa fie alocate pentru aprovizionarea sectorului agricol cu material semincer.

In lunile septembrie-octombrie necesarul de seminte a fost acoperit in proportie de doar 60%. In 2008 preturile la materialul semincer vor fi triple si foarte multi tarani nu-si vor putea permite sa procure seminte calitative, iar repartizarea corecta a banilor in 2008 putea fi o premisa pentru rezolvarea problemelor ce tin de aprovizionarea cu material semincer", a mai spus Viorel Chivriga. Rambursarea TVA-ului nu este o subventie

De parere ca noul regulament de subventionare nu le va facilita activitatea agricultorilor este si Vasile Marzenco, presedintele Federatiei Nationale a Fermierilor, care a opinat ca nici in acest regulament nu a fost introdus capitolul de subventionare a creditelor bancare. "Este imposibil sa lucrezi in sectorul agricol cu credite cu dobanzi atat de mari cum sunt in Moldova.

Nici un agricultor nu are mijloace libere pentru prelucrarea pamantului, fiind nevoit sa solicite credite bancare. Multi dintre producatorii agricoli s-au vazut nevoiti sa reduca esential suprafetele de exploatare agricola nedispunand de mijloacele financiare necesare pentru efectuarea lucrarilor agricole si neavand nici o garantie ca criza cauzata de seceta si canicula din 2007 nu se va repeta si in 2008.", a mai afirmat Vasile Marzenco.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.