Gloria Egiptului

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.70

nivel: Gimnaziu

Temple,mumii ,morminte care reapar din nisipurile vremii, toate scot la iveală una dintre cele mai fascinante civilizații pe care le-a cunoscut vreo data omul EGIPTUL FARAONILOR .

Este o civilizatie care s-a nascut si a înflorit timp de 3.000 ani înainte de Hristos.Pe vremea cand mare parte a lumii era locuita de oamenii Epocii de Piatra, egiptieni știau să scrie și să citeasca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gloria Egiptului

Temple,mumii ,morminte care reapar din nisipurile vremii, toate scot la iveală una dintre cele mai fascinante civilizații pe care le-a cunoscut vreo data omul EGIPTUL FARAONILOR .

Este o civilizatie care s-a nascut si a înflorit timp de 3.000 ani înainte de Hristos.Pe vremea cand mare parte a lumii era locuita de oamenii Epocii de Piatra, egiptieni știau să scrie și să citeasca puteau face chiar ată si țese vesmintele lor elaborate , puteau prelucra materiale pretioase cum ar fi aurul si bronzul.

În anul 3.000 î.h., țara era împartita in doua parti ,Egiptul inferio care era condus de către HOERUS, un zeu vultur care-i proteja ,iar Egiptul superior îl avea pe SETH cainele sfant.
Apoi Egiptul inferior a fost cucerit si s-a unit cu cel superior .

Sfinxul , monumentul ce a stârnit cel mai mult imaginația oamenilor de-a lungul secolelor, este cea mai mare sculptura care sa păstrat din lumea antică.Este o statuie uriasa reprezentand un leu cu cap uman.facuta dintr-un bloc imens de piatra ,statuia are dimensiuni colosale:20 de metri înaltime si 73 de metri lungime, numai nasul masurand aproape 2,5 metri.Ramsses al II-lea a avut 162 de copii,8 sotii oficiale si un harem de 100 de concubine.

Kleopatra a fost ultima zeița care a domnit cu titlul de ,,Regina peste doua ținuturi’’.Era scundă, nu avea mai mult de 1,55 m înălțime si avea nasul mare.Ea era inteligenta si avea ambitii politice .

A venit la putere în anul 15.î.H., la vârsta de 18 ani. Câd fratele ei mai mic ,Ptolemeu, a strâns o armată ca să o detroneze , ea a cerut ajutor imparatului roman, Iulius Cezar , care o vizita la Alexandria .

El a aparato si i-a asigura poziția de conducătoare a Egiptului . Când romani au cucerit Alexandria Kleopatra sa sinucis lasând o viperă să o muște. Odată cu moartea ei , domnia de 3.000 de ani a faraonilor a încetat si Egiptul a devenit provincie Romană .

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.