Giselle

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.89

nivel: Facultate

Tinerii se aduna in piata, pentru a sarbatori culesul roadei. In mijlocul lor, Giselle danseaza cu inflacarare. Dar Hans o opreste. Vrea, aratandu-i spada, sa-i dovedeasca adevarata fata a inselatorului ei logodnic. Giselle, prea sigura de sentimentele lui Albert, se arunca la pieptul lui, rugandu-l sa dezminta vorbele padurarului. Cand Hans vede ca Albert o linisteste cu vorbe desarte, suna puter[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Giselle

Tinerii se aduna in piata, pentru a sarbatori culesul roadei. In mijlocul lor, Giselle danseaza cu inflacarare. Dar Hans o opreste. Vrea, aratandu-i spada, sa-i dovedeasca adevarata fata a inselatorului ei logodnic. Giselle, prea sigura de sentimentele lui Albert, se arunca la pieptul lui, rugandu-l sa dezminta vorbele padurarului. Cand Hans vede ca Albert o linisteste cu vorbe desarte, suna puternic din corn. La acest semnal, oaspetii ies din casa, inclinandu-se cu respect in fata lui Albert.

Nelinistita, Giselle o intreaba pe Bathilde cine este Albert. La raspunsul acesteia ca se afla in fata logodnicului ei, Giselle rupe cu furie lantul de aur, primit in dar, si il arunca dispretuitor. Durerea o copleseste, mintea ei se intuneca in fata adevarului crunt. Plangand in hohote, apoi razand inconstienta, Giselle isi aduce aminte clipele fericite petrecute cu Albert, juramintele lor de dragoste. Inima ei bolnava nu mai rezista. Intr-un ultim elan, Giselle il imbratiseaza pe Albert si se prabuseste, inconjurata de mama si de prietenii ei indurerati. Hans si Albert isi dau seama ca, fara sa vrea fiecare din ei i-au pricinuit moartea.
ACTUL II

Este noapte. In cimitirul satului, la proaspatul mormant al lui Giselle, Hans vine in linistea intunericului sa-si planga durerea. Fosnete tainice se aud, luminite stranii stralucesc pe marginea lacului. Infricosat, Hans se retrage. Din misterul noptii se detaseaza o silueta. Este Myrtha, craiasa ielelor (in versiunea originala "Willis"). La miezul noptii vine vremea cand ea cheama, din adancul pamantului, supusele - sufletele triste ale tinerelor care au murit inainte de nunta.

La ordinul Myrthei, ielele se strang in jurul mormantului lui Giselle. Firava silueta a fetei apare, inclinandu-se supusa in fata stapanei. Dar la auzul unor pasi, ielele se ascund. Albert, insotit de scutierul sau, vine sa caute mormantul lui Giselle. Fara sa se teama de cuvintele inspaimantate ale scutierului, Albert ramane singur langa mormant, pentru a plange pierderea fetei pe care o indragise. In fata lui apare chipul drag. Albert vrea sa o atinga, dar ea dispare. Imaginea ei pare sa fie pretutindeni, purtandu-l prin aleile cimitirului, prin boschetele inflorite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.