Gimnastica

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.68

nivel: Gimnaziu

Gimnastica acrobatica - a devenit ramura de sine statatoare din anul 1972 si a fost recunoscuta de F.I.G. in anul 1999. Sistemul competitional cuprinde urmatoarele probe: perechi fete, perechi baieti, perechi mixte, trio fete, grup baieti (4), iar exercitiile sunt executate pe podiumul de concurs (12 x 12 m) si cuprind elemente de forta, echilibru, elemente de aruncare, serii acrobatice, poze, to[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gimnastica

Gimnastica acrobatica - a devenit ramura de sine statatoare din anul 1972 si a fost recunoscuta de F.I.G. in anul 1999. Sistemul competitional cuprinde urmatoarele probe: perechi fete, perechi baieti, perechi mixte, trio fete, grup baieti (4), iar exercitiile sunt executate pe podiumul de concurs (12 x 12 m) si cuprind elemente de forta, echilibru, elemente de aruncare, serii acrobatice, poze, toate intr-o sincronizare perfecta.

Sportul aerobic - este o disciplina noua, cu caracter spectacular, elementele folosite fiind din gimnastica artistica, ritmica, acrobatica, dans sportiv, executate pe fond muzical modern. Primul Campionat Mondial a fost organizat la Paris in anul 1995 unde Romania a castigat locul I la trio. Concursurile se desfasoara pe un podium patrat, cu latura de 14 m, iar suprafata de concurs este un patrat cu latura de 7 m pentru probele de individual feminin si masculin, perechi mixte si trio si cu latura de 10 m pentru proba de grup (6).

In acest sport detinem suprematia europeana si mondiala.
Programul tehnic cuprinde patru categorii:
-proba individuala feminina;
-proba individuala masculina;
-proba de perechi;
-proba de trio;
-grup.

Trampoline - sarituri in plasa elastica, disciplina olimpica din anul 2000 la Sydney, contine urmatoarele probe: individual, sincron perechi, (exercitiile cuprind o succesiune de 10 sarituri diferite realizate in trei serii - o serie impusa si doua serii libere), torent acrobatic ( pe o pista de 25 metri in 6 secunde se executa elemente acrobatice de pe maini pe picioare, de pe picioare pe maini), dublu plasa mica (mini trampoline).

Pentru toate aceste discipline se organizeaza campionate nationale, continentale, mondiale, iar gimnastica artistica, gimnastica ritmica si trampolinul sunt cuprinse si in programul olimpiadelor, toate fiind organizate de F.I.G. la nivel international, iar la nivel national de Federatia Romana de Gimnastica (F.R.G.) (la gimnastica artistica si gimnastica aerobica) si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica (F.R.G.R.).

Gimnastica artistica constituie un sistem compus dintr-un numar nelimitat de elemente si exercitii care are ca finalitate urmatoarele obiective primordiale:
-perfectionarea, pana la nivel de maiestrie, a continutului motric;
-atingerea maiestriei sportive prin obtinerea de performante inalte pe plan national si international;
-obiectivul major "victorie asupra altora";
-dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor motrice specifice practicarii gimnasticii (forta, mobilitate articulara, suplete musculara, coordonare, orientare in spatiu, echilibru, viteza de reactie);

-formarea unei tinute corporale armonioase, estetice;
-dezvoltarea capacitatilor cognitive, afective, motivationale;
-crearea dispozitiei pentru obtinerea performantelor (disponibilitate pentru efort, ambitie, perseverenta, toleranta la frustrare);
-prevenirea sau compensarea deficientelor fizice datorate efortului specific;
-favorizarea integrarii sociale. Toate aceste obiective conduc atat la performanta, cat si la dezvoltarea personalitatii gimnastului.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.