Ghidul solicitantului - Ministerul dezvoltarii si lucrarilor publice

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.91

nivel: Facultate

Prin aparitia Legii nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Titlul IV "Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat" s-a definit asistenta publica integrata de urgenta si s-au stabilit, de asemenea, in linii generale, relatiile de colaborare intre institutiile publice de stat aflate in structurile Ministerului Sanatatii Publice, Minister[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ghidul solicitantului - Ministerul dezvoltarii si lucrarilor publice

Prin aparitia Legii nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Titlul IV "Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat" s-a definit asistenta publica integrata de urgenta si s-au stabilit, de asemenea, in linii generale, relatiile de colaborare intre institutiile publice de stat aflate in structurile Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Internelor si Reformei Administrative si/sau in structura autoritatilor publice locale, precum si cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale prin Directia pentru apel unic de urgenta 1-1-2,

in vederea asigurarii ansamblului de masuri si activitati cu caracter logistic, tehnic si medical, destinate in principal salvarii si pastrarii vietii. Asistenta publica integrata de urgenta cuprinde acordarea asistentei medicale si tehnice de urgenta precum si acordarea primului ajutor calificat. Asistenta medicala publica de urgenta in faza prespitaliceasca este asigurata de serviciile de ambulanta judetene si de cel al municipiului Bucuresti, precum si de echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare (SMURD), aflate in structura inspectoratelor pentru situatii de urgenta, a autoritatilor publice locale si a spitalelor judetene si regionale.

Serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare (SMURD) sunt structuri publice integrate de interventie, fara personalitate juridica, care functioneaza in organigrama inspectoratelor pentru situatii de urgenta, respectiv a Unitatii Speciale de Interventie in Situatii de Urgenta, avand ca operator aerian structurile de aviatie ale Ministerului Administratiei si Internelor, precum si, concomitent, dupa caz, in structura autoritatilor publice locale si/sau a unor spitale judetene si regionale de urgenta.

Serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare, cu exceptia componentei de salvare aeriana, sunt coordonate operativ de inspectoratele pentru situatii de urgenta, respectiv de Unitatea Speciala de Interventie in Situatii de Urgenta.
Coordonarea activitatii zilnice de interventie a echipajelor Serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare se face prin dispeceratele integrate judetene de urgenta sau, dupa caz, prin dispeceratele medicale ale serviciilor de ambulanta judetene si al municipiului Bucuresti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.