Ghid privind aplicarea normelor de igiena in unitatile de furnizare a serviciilor de igiena

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

2.1. Se accepta amenajarea cel putin a unui spatiu sau al unei incaperi pentru curatarea, dezinfectia, sterilizarea instrumentarului si a materialelor refolosibile, in camera de desfasurare a procedurilor. 2.2. Peretii, podelele si tavanele din fiecare camera trebuie sa fie bine intretinute, netede, lavabile, confectionate din materiale neabsorbante, care sa poata fi usor spalate si curatate, ia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ghid privind aplicarea normelor de igiena in unitatile de furnizare a serviciilor de igiena

2.1. Se accepta amenajarea cel putin a unui spatiu sau al unei incaperi pentru curatarea, dezinfectia, sterilizarea instrumentarului si a materialelor refolosibile, in camera de desfasurare a procedurilor. 2.2. Peretii, podelele si tavanele din fiecare camera trebuie sa fie bine intretinute, netede, lavabile, confectionate din materiale neabsorbante, care sa poata fi usor spalate si curatate, iar culorile acestor suprafete trebuie sa fie deschise; in cazul finisajelor nelavabile, curatarea se face prin aspirare.

2.3. Incintele trebuie sa fie adecvat luminate cu lumina artificiala si naturala, sa fie bine ventilate, pentru a se elimina fumul, praful sau vaporii. 2.4. Cabinetul trebuie sa fie dotat cu grup sanitar, intretinut corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar si bine ventilat. 2.5. Este obligatoriu sa existe chiuveta pentru spalarea materialelor rezultate ca urmare a efectuarii procedurilor, precum si chiuveta separata pentru spalarea si dezinfectia mainilor, situata in camera de desfasurare a procedurii. Se asigura obligatoriu apa potabila curenta rece si calda, in cantitati suficiente, sapun antibacterian, periuta de unghii si prosop de hartie de unica folosinta sau dispozitive pentru uscarea mainilor.

2.6. Numarul optim de dotari sanitare se va stabili conform normelor de proiectare, in functie de numarul de operatori si clienti ai unitatii. 2.7. Toate suprafetele trebuie mentinute in perfecta stare de curatenie si intretinere. Suprafetele pe care se desfasoara tratamentele sau cele aflate in zona de sterilizare trebuie sa fie confectionate din materiale neporoase, neabsorbante.

2.8. Este obligatorie afisarea la loc vizibil a interdictiilor privind fumatul, consumul de bauturi alcoolice, de substante stupefiante, precum si accesul animalelor in cabinet;
2.9. La amenajarea cabinetului este obligatoriu sa se ia masuri de protectie a locatiei impotriva insectelor si rozatoarelor.
2.10. Cabinetul trebuie sa fie dotat cu trusa sanitara de prim ajutor, usor accesibila, conform prevederilor legale in vigoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.