Ghid de utilizare PC

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.71

nivel: Liceu

Ca urmare , se constată peste tot in lume o creștere a interesului față de noile tehnologii (în particular aplicațiile electronice prin intermediul Internetului) și a modului în care acestea pot fi folosite de autoritațile statului ca mijloace eficiente pentru a îmbunatații serviciile oferite cetățenilor și relația cu aceștia.

Atât persoanele fizice și cele juridice au nevoie,de-a l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ghid de utilizare PC

Ca urmare , se constată peste tot in lume o creștere a interesului față de noile tehnologii (în particular aplicațiile electronice prin intermediul Internetului) și a modului în care acestea pot fi folosite de autoritațile statului ca mijloace eficiente pentru a îmbunatații serviciile oferite cetățenilor și relația cu aceștia.

Atât persoanele fizice și cele juridice au nevoie,de-a lungul vieții lor, de serviciile administrației publice.

Concepte de bază

Acest prim capitol prezintă câteva concepte de bază legate de calculatoare și Internet, cum ar fi :
- Tipurile de programe și utilitatea lor,
- Documentele și organizarea datelor,
- Tipuri de rețele și rolul Internetului ca rețea globală,
- Câteva considerate legate de drepturile de autor și de utilitatea legală a programelor de calculator.

Acest capitol este destinat utilizatorului mai puțin familiarizat cu calculatorul.

1.1 Birotica

Datorită potențialului mare de eficinetizare a muncii,calculatorul a fost introdus pe scară foarte largă in toate domeniile activității productive,începând de la munca de birou și până la activitațile din halele de producție.

Calculatorul are in prezent un rol esențial în munca de birou,permițând rezolvarea mai eficienta a unor probleme de zi-cu –zi cum ar fi :
- Intocmirea corespondenței
- Întocmirea formularelor de lucru
- Întocmirea prezentărilor
- Contabilitatea
- Calculul costurilor
- Statistica și verificarea
- Administrarea clienților, adreselor
- Urmărirea termenelor
- Corespondeța elecronică (“e-mail”) și multe altele.

După cum reiese și din aceasta listă, calculatorul își găsește utilitatea în fiecare domeniu al muncii de birou , de la secretariat și personal,pâna la relatii publice. Deoarece sistemele informatice moderne oferă toate datele și informațiile relevante din cadrul unei instituții, folosirea lor nu este limitata numai la sarcinile de rutina.

Există programe utilizate în realizarea de prezentări sau in progresul de predare,dar există și programe utilizate în procesele de decizie (management information systems), de exemplu în domeniul financiar sau al planificării proiectelor.

În afară de acestea,în domeniul muncii de birou calculatoarele oferă posibilitatea unei colaborări mai ușoare intre angajați. Datele pot fi vehiculate prin rețeaua de calculatoare în câteva secunde, chiar și atunci când colaboratorii sunt imprastiați în toată țara.

1.1.2. Învățământul la distanța

Învățarea fără frecventarea unui locaș de învățământ este azi o realitate comuna.Tot mai mult, instituțiile de învațământ oferă cursuri la distanță prin Internet – studentul indeplinește cea mai mare parte din muncă( instruire ) la el acasă și este în legatură cu instructorul și colegii săi numai prin intermediul calculatorului . Numeroase astfel de cursuri sunt oferite în prezent de către diverse instituții românești, acoperind cele mai diverse domenii ( management ,strategie, comunicare, creativitate,utilizarea calculatorului, limbi străine etc.).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.