Ghid de completare a previziunilor fluxului de lichiditati - cash flow

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Pentru a fi conservatori nu se iau in calcul diferentele de curs valutar (nici la surse nici la utilizari de numerar). Luati in considerare posibilele intarzieri in livrarea si receptia echipamentelor si impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra atingerii nivelului de productie sperat; ganditi-va de asemenea asupra perioadelor de credit oferite clientilor dvs. - cand anume sosesc efectiv ban[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ghid de completare a previziunilor fluxului de lichiditati - cash flow

Pentru a fi conservatori nu se iau in calcul diferentele de curs valutar (nici la surse nici la utilizari de numerar). Luati in considerare posibilele intarzieri in livrarea si receptia echipamentelor si impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra atingerii nivelului de productie sperat; ganditi-va de asemenea asupra perioadelor de credit oferite clientilor dvs. - cand anume sosesc efectiv banii in contul dvs. dupa ce vanzarea a fost efectuata?

Pregatiti-va pentru a explica cifrele obtinute pentru vanzari, atat cele existente - ca si cum ar continua afacerea Dvs. fara proiectul de dezvoltare considerat, cat si cele proiectate - rezultat direct al proiectului finantat cu creditul BCR. Luati in calcul efectele sezoniere. K.1. (Materii prime) - Ganditi-va la sezonalitate. Este necesara constituirea unor stocuri mari pentru satisfacerea cererii sezoniere? Cand sunt platiti efectiv furnizorii? Pastrati corespondenta intre cifrele stocurilor lunare si cifra stocurilor din bilantul contabil.

K.2.,3.,4.. (Salarii) - Impartiti aceasta cifra intre diferitele categorii de lucratori implicati in diferitele tipuri de activitati. Va este clar cand/daca anume este nevoie de angajarea unor lucratori suplimentari? Care sunt ipotezele referitoare la cresterea salariilor? Se vor adauga la salarii si impozitele aferente. K.5. (Chirii) - Platibila lunar/trimestrial/semi-anual/anual? Includeti platile chiriei suplimentare pentru noile cladiri atunci cand este cazul. Tot pe aceasta linie se evidentiaza si platile aferente contractelor de leasing deja incheiate

K.6. (Utilitati) - Se refera la apa, curent, combustibil etc. K.7. (Transport) - Includeti cheltuielile cu intretinerea/service auto, benzina, etc. Este nevoie cumva ca in momentele de varf ale cererii sa se suplimenteze transportul? Daca mijloacele de transport sunt asigurate, acest cost al asigurarii poate fi inclus la linia K.11.
K.8. (Costuri de birou) - Cheltuielile cu administratia, incluzand consumabile copiator si imprimante, papetarie si articole de birou,telefon, cafea, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.