Ghid de activitati pentru voluntari - antifumat

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Altereaza aspectul tenului, facandu-l sa arate tern, fara stralucire, ridat prematur; un fumator la 40 de ani are tot atat de multe riduri ca o persoana nefumatoare de 60 de ani Degetele si unghiile se ingalbenesc, de asemena si dintii si apare halena(respiratia urat mirositoare) Aceste efecte apar si la fumatorii pasivi care inhaleaza aproximativ acelasi numar de substante, cu deosebirea ca fu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ghid de activitati pentru voluntari - antifumat

Altereaza aspectul tenului, facandu-l sa arate tern, fara stralucire, ridat prematur; un fumator la 40 de ani are tot atat de multe riduri ca o persoana nefumatoare de 60 de ani Degetele si unghiile se ingalbenesc, de asemena si dintii si apare halena(respiratia urat mirositoare) Aceste efecte apar si la fumatorii pasivi care inhaleaza aproximativ acelasi numar de substante, cu deosebirea ca fumatorul inhaleaza fumul prin filtru. Cei mai vulnerabili la efectele fumatului pasiv sunt copii, ale caror functii de eliminare a toxinelor din corp nu sunt complet maturizate.

5.Care sunt riscurile la care ne supunem ?
Tutunul ucide mai multi oameni decat oricare alt drog sau chiar de accidente, bolile provocate de SIDA in tarile dezvoltate din lume cum sunt: SUA, Anglia, Australia, Canada si Franta.Acest sindrom care apare la cateva ore dupa consumul ultimei tigari se poate prelungi pe parcursul a 7-10 zile.Financiare : Costurile medicamentelor, detergentilor suplimentari, vizitarea stomatologului pentru inalbirea dintilor, cosmetice pentru atenuarea ridurilor, timpul suplimentar afectat spalarii scrumierelor, a perdelelor, a mobilierului, zugravirea apartamentului mult mai des,

costurile medicamentelor pentru atenuarea durerilor in cazul unui cancer, costul unei vieti sunt alte costuri care trebuie luate in calcul atunci cand cumperi un pachet de tigari.
Sociale : fumatul este suparator pentru nefumatori; fumatul constituie un exemplu negativ pentru copiii ; datorita mirosului neplacut din masina, incasa si haine apare excluziunea sociala .
6. Stiati ca.......?

In fiecare zi mai mult de 3000 de adolescenti din SUA fumeaza prima lor tigara si astfel fac primul lor pas pentru a deveni un fumator regulat. O treime dintre acestia vor muri datorita bolilor provocate de fumat.
Fumatul este o boala a copiilor. 89% dintre oamenii care incearca pentru prima data o tigara o fac pana la varsta de 18 ani.
Riscul de a deveni dependent de nicotina este de unul la trei sau unul la doi in timp ce riscul de deveni dependent de cocaina administrata intravenos este de unu la patru!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.